detector.media
30.04.2021 17:16
Російські пранкери видали себе за соратників Навального та поспілкувались у Zoom зі «Слугами народу» (ВІДЕО)
Російські пранкери видали себе за соратників Навального та поспілкувались у Zoom зі «Слугами народу» (ВІДЕО)
Пранкери розповідали, що Навальний нібито планує робити у випадку приходу до влади, а нардепи натомість закликали, щоб опозиціонер чітко висловив свою позицію щодо Криму.

Російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) оприлюднили відео про те, як вони під виглядом соратників російського опозиціонера Олексія Навального провели Zoom-конференцію із шістьма нардепами Ради. Як повідомляє Бабель, темою розмови був окупований Росією Крим.

Кузнєцов виступав у ролі керівника штабів Навального Леоніда Волкова, а Столяров – у ролі директора «Фонду боротьби з корупцією» Івана Жданова.

З української сторони в розмові брали участь глава партія «Слуга народу» Олександр Корнієнко та нардепи від фракції Святослав Юраш, Марія Мезенцева, Олександр Мережко і Вадим Галайчук, а також лідер кримськотатарського народу, нардеп «Європейської солідарності» Мустафа Джемілєв і представник Світового конгресу українців Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

За даними джерел «Детектор медіа», розмова дійсно мала місце, проте в опублікованій версії є сліди монтажу. «Детектор медіа» очікує на коментар від нардепа Святослава Юраша. За словами одного з джерел, спочатку ніхто не здогадувався, що це пранк. Спілкування було ініційоване іншою стороною у формальний спосіб через пошту перед організацією відеодзвінка. Посилалися на представництво опозиції, звертались з проханням «розпочати діалог» та обговорити можливі точки для співпраці напередодні виборів у РФ. Лише згодом почали розуміти, що це пранк. Тож фінальне відео частково змонтовано.

Пранкери розповідали, що команда Навального нібито планує робити у випадку приходу до влади. Депутати натомість закликали, щоб опозиціонер чітко висловив свою позицію щодо Криму.

«Я дуже люблю українські пісні. Я вивчив ваш гімн, і якщо ви не проти, ми могли б його заспівати», – запропонував один з пранкерів, на що депутати погодилися, і ті виконали гімн.

Депутат Галайчук пропонував «соратникам Навального» не повідомляти про цю зустріч публічно.

«Питання справді дуже чутливе тут в Україні щодо того, хто з ким і як контактує. І щоб не нашкодити подальшим таким контактам, ми просимо все-таки поки утриматися», – сказав Галайчук.

Один із пранкерів згодом заявив, що хоче розповісти про «нову стратегію» щодо окупованого Криму.

«Крим – це не бутерброд , Крим – це мандарин. Крим для всіх. Це наша нова стратегія», – сказав він і почав чистити мандарин.

На це одразу відреагував Джемілєв, наголосивши: «Не зрозумів. Давайте Москва для всіх, Росія для всіх. В Україні так не буває, що наша територія для всіх». Нардеп Юраш додав, що український Крим і був гарантією, що півострів – доступний для всіх.

Під кінець запису один з пранкерів почав ображати Корнієнка нібито за «несолідний вигляд», вказавши, що той сидить на дивані у «брудненькій футболці». Нардепи після цього зрозуміли, що щось не так, і почали виходити з конференції. 

Нагадаємо, що російські пранкери Вован і Лексус відомі своїми скандальними та провокаційними розіграшами публічних людей, в тому числі, українських та світових політиків.

Скріншот: Vovan222prank/Youtube 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY