Україна засудила рішення ПАРЄ позбавити права голосу Гончаренка

Україна засудила рішення ПАРЄ позбавити права голосу Гончаренка

30 Квітня 2021
1207
30 Квітня 2021
10:16

Україна засудила рішення ПАРЄ позбавити права голосу Гончаренка

1207
У відомстві вважають, що рішення ПАРЄ дисонує із «зухвалою поведінкою делегації РФ».
Україна засудила рішення ПАРЄ позбавити права голосу Гончаренка
Україна засудила рішення ПАРЄ позбавити права голосу Гончаренка

Міністерство закордонних справ України засудило рішення Парламентської асамблеєї Ради Європи позбавити права голосу на три місяці члена української делегації, народного депутата від «Європейської солідарності» Олексія Гончаренка. Про це повідомив речник відомства Олег Ніколенко «Радіо Свобода».

«ПАРЄ має відігравати ту важливу роль, якою її наділили батьки-засновники. Насамперед, це стосується ефективного захисту верховенство права, прав людини та демократії в усіх державах-членах Ради Європи. Лідерство організації особливо потрібне зараз для протидії потиправним діям Росії, яка, зневажаючи демократичні норми, розв’язала збройну агресію в центрі Європи та чинить масові порушення прав людини на окупованих нею територіях України, Грузії та Молдови», – зазначив він.

У МЗС називають санкцію ПАРЄ «дискримінаційною». У відомстві вважають, що рішення регламентного комітету ПАРЄ дисонує із «зухвалою поведінкою делегації Російської Федерації, яка зводить свою участь в Асамблеї виключно до прикриття та виправдання агресивних дій російського керівництва проти країн-сусідів».

Нагадаємо, 20 квітня під час засідання ПАРЄ стався конфлікт між Гончаренком та президентом ПАРЄ Хендріком Дамсом. Зокрема, Дамс обурився тим, що Гончаренко виступав у залі з прапором України, який був привезений з війни на сході України. Дамс зажадав від Гончаренка припинити виступ, хоча регламент ПАРЄ не містить жодних заборон на демонстрацію національної символіки чи інших речей.

27 квітня Гончаренка повідомив, що його позбавили права голосу в ПАРЄ на три місяці за скаргою голови російської делегації в Асамблеї Петра Толстого. Дисциплінарне провадження за скаргою Толстого порушили за дорученням президента ПАРЄ Хендріка Дамса.

У 2019 році ПАРЄ відновила права делегації РФ в Асамблеї попри той факт, що Кремль не виконав жодного із своїх зобов'язань в Раді Європи, продовжуючи збройну агресію проти України, окупацію Криму та частини Донбасу.

Фото: Олексій Гончаренко / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1207
Читайте також
09.01.2019 10:00
Євген Середа
для «Детектора медіа»
1 706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду