Олексій Арестович став найактивнішим спікером Банкової на токшоу — моніторинг

Олексій Арестович став найактивнішим спікером Банкової на токшоу — моніторинг

30 Березня 2021
2433
30 Березня 2021
17:45

Олексій Арестович став найактивнішим спікером Банкової на токшоу — моніторинг

2433
Олексій Арестович став найактивнішим спікером Банкової на токшоу — моніторинг
Олексій Арестович став найактивнішим спікером Банкової на токшоу — моніторинг
Радник голови Офісу президента протягом тижня звинувачував прибічників Сергія Стерненка й заперечував, що росіяни зірвали режим тиші на фронті.

Речник Мінської групи та позаштатний радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Олексій Арестович став найактивнішим оборонцем влади в ефірах політичних токшоу на українських телеканалах. Протягом тижня він узяв участь у чотирьох із восьми аналізованих «Детектором медіа» програм. У них він атакував протестувальників, які обмалювали стіни на Банковій, а обстріли на Донеччині називав «грубим порушенням, але не зривом режиму тиші». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 22—26 березня 2021 року.

22 березня в ефірі «Свободи слова» на ICTV Олексій Арестович підтримував представника «Слуг народу» Олександра Корнієнка і казав, що протестувальники хочуть, аби президент порушив закон, натиснувши на суд у справі Стерненка. Крім того, за його словами, вони забули про ще одного засудженого по цій справі — Руслана Демчука. Він згадав про «пул блогерів ЄС», які «створювали атмосферу» довкола протестної акції. Присутній у студії співорганізатор акції Олексій Ковжун поміж словами тезки Арестовича не забув нагадати про скандал із матюками, у який речник ТКГ втрапив нещодавно. 

25 березня в ефірі «Права на владу» («1+1»), на питання ведучої Наталі Мосейчук, що би він робив, якби активісти захопили Офіс президента, Арестович сказав, що активно чинив би спротив. «І мало б не здалося нікому», —- з усмішкою запевнив він. Арестович додав, що мирні протести «перейшли межу політичного насилля». Апелюючи до Ярослава Железняка, з яким він дискутував на попередньому токшоу про форму і зміст протесту, запропонував пофарбувати його з балончика і продовжувати далі дискусію про суд.   

26 березня речник ТКГ встиг стати учасником двох токшоу. В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» («Україна») він говорив про ситуацію на фронті, яку охарактеризував як грубе порушення, але не зрив режиму тиші. Нагадаємо, 26 березня внаслідок обстрілу біля Шумів загинули четверо українських військових. Говорячи про акцію біля Офісу президента, Арестович наголосив, що ці протести підтримує опозиція, вочевидь, знову натякаючи на «ЄС». В ефірі каналу «Наш» він також говорив про ситуацію на фронті, зокрема, не відкинув ідею ведучих, що в такій ситуації Зеленський може зателефонувати Путіну. Таким чином Арестович став найактивнішим провладним героєм токшоу, а заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко дещо поступився йому, побувавши на трьох ефірах.

Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Олександра Круміна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду