Австралійський канал 9 News припинив мовлення через кібернапад

Австралійський канал 9 News припинив мовлення через кібернапад

28 Березня 2021
1366
28 Березня 2021
14:35

Австралійський канал 9 News припинив мовлення через кібернапад

1366
Мотиви нападу наразі невідомі. Хакери не вимагають викуп за розблокування систем мовлення.
Австралійський канал 9 News припинив мовлення через кібернапад
Австралійський канал 9 News припинив мовлення через кібернапад

Австралійський медіагігант Nine Entertainment у ніч на 28 березня зазнав масштабної кібератаки, через що перестав мовити канал 9 News. Про це пише видання The Sydney Morning Herald, яким володіє корпорація.

Видавничі процеси також зазнали проблем внаслідок кібернападу, але щоденні газети The Sydney Morning Herald and The Age змогли продовжувати свій вихід. Радіоорганізації корпорації теж працюють нормально.

Nine Entertainment звернулась до урядових органів та зовнішніх експертів з питань кібербезпеки за допомогою у розблокуванні роботи телеканалу. Вони, в свою чергу, зазначили, що ще не бачили подібної атаки в Австралії. У той же час від хакерів не було вимог викупу, а мотиви кібернападу невідомі.

У компанії зазначили, що деякий час не зможуть відновити роботу всіх систем, тому співробітникам доручено працювати вдома. 

Серед версій, хто міг влаштувати кібератаку, розглядаються Китай та Росія. Із Пекіном у країни в останній рік значно погіршились відносини, у тому числі через заборону компанії Huawei поставляти Австралії обладнання для мережі 5G через загрозу нацбезпеці. ЗМІ, які належать Nine Entertainment, багато критикували Китай, а їхні кореспонденти були вимушені виїхати звідти у вересні 2020 року.

Також канал 9 News готує до виходу програму про президента РФ Володимира Путіна та виробництво Росією заборонених отруйних речовин. Це теж розглядають як можливий мотив зриву мовлення.

Раніше хакери атакували десятки тисяч організацій у США, Європі та Азії через уразливість поштового сервісу Microsoft.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1366
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду