Прокуратура закрила провадження щодо блокування в Україні понад 400 сайтів

Прокуратура закрила провадження щодо блокування в Україні понад 400 сайтів

23 Березня 2021
1913
23 Березня 2021
13:29

Прокуратура закрила провадження щодо блокування в Україні понад 400 сайтів

1913
Раніше повідомлялося, що прокурор не брав участі у засіданні суду та не отримував відповідну ухвалу.
Прокуратура закрила провадження щодо блокування в Україні понад 400 сайтів
Прокуратура закрила провадження щодо блокування в Україні понад 400 сайтів

Голосіївська окружна прокуратура зняла арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів при використанні 426 сайтів. Про це повідомили в прокуратурі у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Прокурором – процесуальним керівником 25 лютого 2021 року прийнято рішення про закриття кримінального провадження та знято арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі інтернет при використанні 426 вебресурсів», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що слідчий суддя Голосіївського райсуду Києва ухвалою від 4 лютого 2021 року наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів інтернету при використанні 426 ресурсів. В прокуратурі додали, що для участі у розгляді клопотання заявника прокурорів до суду не викликали. Ухвалу суду прокуратура не оскаржувала.

25 лютого стало відомо, що Голосіївський райсуд суд постановив заблокувати доступ до 426 сайтів, серед яких низка російських та українських засобів масової інформації, а також блог-платформа LiveJournal. 

Зокрема, суд наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет під час використання 426 сайтів. Крім російського РБК та LiveJournal у список заблокованих сайтів потрапили From-ua, Novostiua.org, «Захід медіа» та Infopressa.

Також це фінансовий супермаркет banki.ru видання «Аргументы неделі» (argumenti.ru) сервіс статистики телеграм-каналів tgstat.ru, підрозділ сервісу хостингу і веб-розробки GitHub (gist.github.com), сайт compromat.ru.

25 лютого у поліції повідомили, що кримінальне провадження у цій справі буде закрите, адже прокурор не брав участі у засіданні Голосіївського суду, не був повідомлений про його проведення та не отримував ухвалу.

24 лютого суд наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності чотирьох Telegram-каналів «Легитимный», «Резидент», «Картель» і «Сплетница» і постановив закрити до них доступ.

1 лютого СБУ повідомила, що викрила агентурну мережу спецслужб РФ, яка дестабілізувала ситуацію в Україні через Telegram-канали.

За даними відомства, спецслужби країни-агресора залучили українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів. Мова йде про канали «Легитимный», «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фраер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».

Фото: waferboard/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1913
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду