Twitter відреагував на обмеження своєї роботи в Росії

Twitter відреагував на обмеження своєї роботи в Росії

11 Березня 2021
2196
11 Березня 2021
08:41

Twitter відреагував на обмеження своєї роботи в Росії

2196
Росія погрожує заблокувати роботу Twitter на території країни, якщо компанія і надалі ігноруватиме вимоги Роскомнагляду.
Twitter відреагував на обмеження своєї роботи в Росії
Twitter відреагував на обмеження своєї роботи в Росії

Компанія Twitter «глибоко занепокоєна» рішенням Роскомнагляду обмежити роботу соцмережі в Росії через публікацію «забороненої інформації» . Про це повідомляє Reuters.

«Ми глибоко занепокоєні спробами заблокувати і обмежити публічне спілкування в інтернеті. Нам відомо, що робота сервісу сповільнюється в Росії через побоювання з приводу видалення контенту», – говориться в заяві.

10 березня Роскомнагляд почав уповільнювати роботу Twitter в Росії.  У Роскомнагляді заявили, що платформа ще із 2017 року не видаляє контент, який містить дитячу порнографію, схиляє дітей до самогубства тощо. Кількість невидалених, за вимогою Роскомнагляду твітів, складає понад три тисячі. Якщо Twitter й надалі ігноруватиме вимоги Роскомнагляду, платформу можуть заблокувати на території Росії. 

Після початку сповільнення роботи платформи у Росії виникли масові проблеми з доступом до державних інтернет-ресурсів — сайтів Кремля, уряду та інших. У відомстві заявили, що це сталося через збій у роботі провайдера — «Ростелеком», й не має стосунку до рішення Роскомнагляду про сповільнення роботи Twitter. Станом на 14:00 10 березня роботу сайтів російських держорганів відновили.

Раніше таки системні збої вже відбувалися, наприклад, у 2018 році, коли Роскомнагляд намагався заблокувати Telegram в Росіїї. Тоді постраждали сотні сайтів. 

Нагадаємо, із 1 лютого 2021 року в Росії вступили в силу поправки до закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», які зобов'язують соціальні мережі з щоденною аудиторією 500 тисяч користувачів з Росії моніторити і блокувати «протиправну інформацію».  

Фото: vazovsky/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду