detector.media
11.03.2021 08:41
Twitter відреагував на обмеження своєї роботи в Росії
Twitter відреагував на обмеження своєї роботи в Росії
Росія погрожує заблокувати роботу Twitter на території країни, якщо компанія і надалі ігноруватиме вимоги Роскомнагляду.

Компанія Twitter «глибоко занепокоєна» рішенням Роскомнагляду обмежити роботу соцмережі в Росії через публікацію «забороненої інформації» . Про це повідомляє Reuters.

«Ми глибоко занепокоєні спробами заблокувати і обмежити публічне спілкування в інтернеті. Нам відомо, що робота сервісу сповільнюється в Росії через побоювання з приводу видалення контенту», – говориться в заяві.

10 березня Роскомнагляд почав уповільнювати роботу Twitter в Росії.  У Роскомнагляді заявили, що платформа ще із 2017 року не видаляє контент, який містить дитячу порнографію, схиляє дітей до самогубства тощо. Кількість невидалених, за вимогою Роскомнагляду твітів, складає понад три тисячі. Якщо Twitter й надалі ігноруватиме вимоги Роскомнагляду, платформу можуть заблокувати на території Росії. 

Після початку сповільнення роботи платформи у Росії виникли масові проблеми з доступом до державних інтернет-ресурсів — сайтів Кремля, уряду та інших. У відомстві заявили, що це сталося через збій у роботі провайдера — «Ростелеком», й не має стосунку до рішення Роскомнагляду про сповільнення роботи Twitter. Станом на 14:00 10 березня роботу сайтів російських держорганів відновили.

Раніше таки системні збої вже відбувалися, наприклад, у 2018 році, коли Роскомнагляд намагався заблокувати Telegram в Росіїї. Тоді постраждали сотні сайтів. 

Нагадаємо, із 1 лютого 2021 року в Росії вступили в силу поправки до закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», які зобов'язують соціальні мережі з щоденною аудиторією 500 тисяч користувачів з Росії моніторити і блокувати «протиправну інформацію».  

Фото: vazovsky/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY