В Україні з'явився онлайн-довідник національних фільмів

В Україні з'явився онлайн-довідник національних фільмів

16 Лютого 2021
1593
16 Лютого 2021
13:34

В Україні з'явився онлайн-довідник національних фільмів

1593
До цього в публічному просторі такої інформації не було.
В Україні з'явився онлайн-довідник національних фільмів
В Україні з'явився онлайн-довідник національних фільмів

Державне агентство з питань кіно презентувало онлайн-довідник національних фільмів. Про це повідомляє прес-служба агенції.

«Раді представити вашій увазі онлайн-довідник "База національних фільмів України" – найповнішу базу даних за національними фільмами, професіоналами кіновиробництва та компаніями-виробниками України. Ми маємо на меті створити безкоштовну інформаційну платформу про аудіовізуальний сектор України, яка об'єднає провідних спеціалістів кіноіндустрії нашої країни», – говориться у повідомленні.

Наразі в онлайн-довіднику міститься інформація про 2157 фільмів:

  • Створених за підтримки Держкіно (з 2007 року і дотепер);
  • Створених за підтримки Мінкультури (держзамовлення, до 2006 року);
  • Сучасні стрічки, створені без залучення держфінансування.

У довіднику доступна інформація про фільми, створені не лише за період незалежності, а й у попередні роки, у тому числі – фільми Всеукраїнського фотокіноуправління, Українфільму, кіностудії ім. Довженка, УкрАнімаФільму, Київської студії науково-популярних фільмів, Укркінохроніки та багатьох інших.

Спеціально для онлайн-довідника зроблено кадри та оцифровано титри до майже 20 відсотків представлених кіноробіт.

Крім того, у базі даних 12 713 кінопрофесіоналів та 384 компанії-виробники українського кіно. Ознайомитися з онлайн-довідником можна за активним посиланням.

Раніше Детектор Медіа повідомляв, що фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічних учасників національного конкурсу. Фестивальне журі обиратиме переможця з п'ятьох стрічок. Усі претенденти – національні або світові прем’єри.

18-й Docudays UA буде присвячений праву людини на здоров’я. Фестиваль відбуватиметься в Києві з 26 березня до 4 квітня 2021 року.

Фото:usfa.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду