detector.media
16.02.2021 13:34
В Україні з'явився онлайн-довідник національних фільмів
В Україні з'явився онлайн-довідник національних фільмів
До цього в публічному просторі такої інформації не було.

Державне агентство з питань кіно презентувало онлайн-довідник національних фільмів. Про це повідомляє прес-служба агенції.

«Раді представити вашій увазі онлайн-довідник "База національних фільмів України" – найповнішу базу даних за національними фільмами, професіоналами кіновиробництва та компаніями-виробниками України. Ми маємо на меті створити безкоштовну інформаційну платформу про аудіовізуальний сектор України, яка об'єднає провідних спеціалістів кіноіндустрії нашої країни», – говориться у повідомленні.

Наразі в онлайн-довіднику міститься інформація про 2157 фільмів:

У довіднику доступна інформація про фільми, створені не лише за період незалежності, а й у попередні роки, у тому числі – фільми Всеукраїнського фотокіноуправління, Українфільму, кіностудії ім. Довженка, УкрАнімаФільму, Київської студії науково-популярних фільмів, Укркінохроніки та багатьох інших.

Спеціально для онлайн-довідника зроблено кадри та оцифровано титри до майже 20 відсотків представлених кіноробіт.

Крім того, у базі даних 12 713 кінопрофесіоналів та 384 компанії-виробники українського кіно. Ознайомитися з онлайн-довідником можна за активним посиланням.

Раніше Детектор Медіа повідомляв, що фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічних учасників національного конкурсу. Фестивальне журі обиратиме переможця з п'ятьох стрічок. Усі претенденти – національні або світові прем’єри.

18-й Docudays UA буде присвячений праву людини на здоров’я. Фестиваль відбуватиметься в Києві з 26 березня до 4 квітня 2021 року.

Фото:usfa.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY