У Латвії припинять ретрансляцію 16 російських каналів, серед них «НТВ» та «Рен ТВ»

У Латвії припинять ретрансляцію 16 російських каналів, серед них «НТВ» та «Рен ТВ»

9 Лютого 2021
1817
9 Лютого 2021
13:25

У Латвії припинять ретрансляцію 16 російських каналів, серед них «НТВ» та «Рен ТВ»

1817
Від цих телеканалів 1 лютого відмовився правовласник, хто став його наступником – з’ясувати не вдалося.
У Латвії припинять ретрансляцію 16 російських каналів, серед них «НТВ» та «Рен ТВ»
У Латвії припинять ретрансляцію 16 російських каналів, серед них «НТВ» та «Рен ТВ»

Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) вирішила припинити на території країни ретрансляцію 16 російських телеканалів – їх вимкнуть опівночі 10 лютого. Про це регулятор повідомив 9 лютого.

Йдеться про телеканали: «Рен ТВ Baltic», «НТВ Мир Baltic», «Карусель International», «НТВ Сериал», «НТВ Стиль», «НТВ Право, «Киномикс», «Наше новое кино», «Родное кино», «Индийское кино», «Кинокомедия», «Киносерия», «КВН ТВ», «Кухня ТВ», «Бокс ТВ», «HD Life».

Колишній правовласник SIA «TEM LV» (частина медіахолдингу «Балтійський медіаальянс») повідомив, що з 1 лютого 2021 року не має прав на ретрансляцію цих телеканалів. Цю інформацію підтвердили кабельні оператори.

«Це рішення було прийнято, тому що Рада не має інформації про вищезгаданого представника поширення програм або представників у Латвії, які могли б дати згоду від імені власників програм на поширення в Латвії, а також Рада не отримала інформацію від власника про продовження поширення в Латвії», – йдеться в повідомленні.

Регулятор звертався до можливого нового представника з розповсюдження, однак не отримав жодних документів щодо прав на поширення 16 телеканалів на території Латвії.

«Враховуючи, що нам не вдалося отримати докази того, що ці канали в Латвії хтось представляє, вони були вилучені зі списку каналів, які будуть ретранслювати в Латвії. З метою захисту латвійського інформаційного простору, NEPLP активізує перевірку всіх каналів у реєстрі ретрансльованих каналів у Латвії і, якщо будуть виявлені подібні випадки, діятиме відповідно», – сказав голова NEPLP Івар Аболіньш.

Як писав ДМ, 1 лютого 2021 року в Латвії кабельний оператор Tet припинив ретрансляцію російських телеканалів «НТВ Мир», «Рен ТВ Балтия», «Кинокомедия» і «Киномикс» через неясності в праві на представлення каналів і занепокоєння щодо дотримання режиму санкцій. 

Нагадаємо, 4 лютого 2020 року латвійська Служба державної безпеки провела обшуки в офісах компанії «Балтійський медіаальянс» в Ризі та Таллінні в справі про можливе порушення міжнародних санкцій за попередньою домовленістю. Служба держбезпеки Латвії повідомила, що отримана в ході розслідування інформація дозволяє підозрювати, що група осіб за попередньою змовою забезпечила доступ до фінансових і господарських ресурсів у великих обсягах особі, проти якої введені санкції ЄС за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. 

SIA «Baltijas mediju alianse» («Балтійський медіаальянс») висунули звинувачення в порушенні санкцій ЄС.

Компанія «Балтійський медіаальянс» транслюяє близько 25 телеканалів, включаючи російськомовні «Перший балтійський канал», «Перший балтійський музичний канал» і «Рен-ТВ Балтика».  

Фото: Мixnews

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1817
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду