Верховна Рада ухвалила закон про електронні комунікації з поправками Зеленського

Верховна Рада ухвалила закон про електронні комунікації з поправками Зеленського

16 Грудня 2020
2067
16 Грудня 2020
17:50

Верховна Рада ухвалила закон про електронні комунікації з поправками Зеленського

2067
Парламент відхилив три поправки до законопроєкту з 66.
Верховна Рада ухвалила закон про електронні комунікації з поправками Зеленського
Верховна Рада ухвалила закон про електронні комунікації з поправками Зеленського

Верховна Рада України 16 грудня ухвалила в доопрацьованій редакції закон про електронні комунікації, який встановлює повноваження держави в управлінні діяльністю в сфері електронних комунікацій. За законопроєкт № 3014 «Про електронні комунікації» в цілому проголосували 228 народних депутатів.

Парламент відхилив три поправки до законопроєкту:

  • яка передбачала, що постачальник електронних комунікацій за власний кошт має забезпечити підключення, технічну підтримку, роботу та захист єдиної системи оперативно-розшукових, контррозвідувальних і розвідувальних заходів;
  • яка передбачала, що в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини доступ до інформації про споживачів може надаватися без їх дозволу – в порядку, передбаченому ст. 250 (негласні слідчі дії) Кримінального процесуального кодексу України;
  • яка передбачала нову редакцію статті 127 (про застосування адміністративно-господарських санкцій).

Як пише УНІАН, заступник голови парламентського комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко під час представлення законопроєкту повідомив, що в новій редакції закону враховували всі рекомендації президента.

«Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації опрацював пропозиції президента України та визнав їх обґрунтованими. Члени комітету напрацювали та подали 66 правок, які повністю відображають пропозиції президента», – сказав він.

Нагадаємо, 30 вересня 2020 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому закон «Про електронні комунікації», який встановлює повноваження держави в управлінні діяльністю в сфері електронних комунікацій. Законопроєкт «Про електронні комунікації» підтримали 260 народних депутатів. 

Він має замінити попередній закон «Про телекомунікації» від 2004 року. За 16 років до нього було внесено десятки правок і доповнень. Мобільні оператори вважають, що він морально застарів і потребував заміни.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський не підписав законопроєкт № 3014 про електронні комунікації, направивши його на доопрацювання.

Фото: Європейська правда 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2067
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду