Європейська кіноакадемія оголосила кращий фільм 2020 року

Європейська кіноакадемія оголосила кращий фільм 2020 року

13 Грудня 2020
4727
13 Грудня 2020
11:24

Європейська кіноакадемія оголосила кращий фільм 2020 року

4727
Церемонія оголошення лауреатів відбулась 12 грудня в онлайн-форматі.
Європейська кіноакадемія оголосила кращий фільм 2020 року
Європейська кіноакадемія оголосила кращий фільм 2020 року

Європейська кіноакадемія оголосила цьогорічних лауреатів своєї премії, яку ще називають європейським «Оскаром». Перелік переможців опубліковано на сайті кіноакадемії.

Так, кращим фільмом стала картина виробництва Данії, Нідерландів та Швеції «Ще по одній», а її творець Томас Вінтерберг також отримав нагороду як кращий режисер та кращий сценарист (разом із Томасом Ліндгольном).

«Ура, ура, я дуже пишаюся участю в фантастичному конкурсі. Але інші режисери набагато краще за мене. О, це фантастика, велике спасибі!» - прокоментував Вінтенберг після оголошення перемоги.

Кращим європейським актором був визнаний датчанин Мадс Діттманн Міккельсен, який виконав головну роль у стрічці «Ще по одній». Це кіно про те, як ми втрачаємо смак до життя, а потім знаходимо в ньому новий сенс.

Кращою європейською актрисою оголосили зірку німецького кінематографа Паулу Бер. Вона зіграла головну роль в картині Крістіана Петцольда «Ундіна». Це сучасна казка про русалку, яка бореться за любов і життя.

Нагадаємо, у 2019 році головну нагороду Європейської кіноакадемії здобула стрічка «Фаворитка» Йоргоса Лантімоса, вона також перемогла в режисерській номінації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4727
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду