Мінцифри хоче реформувати Держспецзв’язок і Концерн РРТ

Мінцифри хоче реформувати Держспецзв’язок і Концерн РРТ

18 Листопада 2020
4085
18 Листопада 2020
10:50

Мінцифри хоче реформувати Держспецзв’язок і Концерн РРТ

4085
Михайло Федоров анонсував реформування і перезавантаження.
Мінцифри хоче реформувати Держспецзв’язок і Концерн РРТ
Мінцифри хоче реформувати Держспецзв’язок і Концерн РРТ

Міністерство цифрової трансформації планує реформувати Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язок) і «перезавантажити» Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (Концерн РРТ). Про це повідомив у Facebook віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, буде оптимізовано структуру і впроваджено «ефективний менеджмент» Держспецзв’язку, створено стратегію національної безпеки.

Міністр назвав такі плани на 2021-2024 роки:

  • удосконалення нормативно-правової бази;
  • розвиток систем спеціального зв’язку;
  • оптимізація завдань, функцій, організаційних структур;
  • підтримка виробництва засобів захисту інформації;
  • імплементація Національних стандартів КЗІ.

«Готуємо спеціальні програми протидії технічним розвідкам, модернізацію системи урядового зв’язку, удосконалення правових засад та системи підготовки кадрів», – додав він.

Також міністерство готує «перезавантаження» Концерну РРТ, що належить до управління Держспецзв’язку. За словами пана Федорова, планується оптимізація управлінської сфери, переведення на електронний документообіг, автоматизація процесів.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет Міністрів України звільнив Сергія Мікрюкова з посади генерального директора Концерну РРТ, а на його місце призначив Кирила Данилова, директора Дніпропетровської філії Концерну.

Раніше, в липні, Кабінет Міністрів України звільнив Валентина Петрова з посади голови Держспецзв’язку, а замість нього призначив Юрія Щиголя, колишнього співробітника Служби безпеки України.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4085
Читайте також
28.08.2020 17:15
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду