Три українські стрічки змагатимуться на кінофестивалі IDFA в Амстердамі

Три українські стрічки змагатимуться на кінофестивалі IDFA в Амстердамі

14 Листопада 2020
1294
14 Листопада 2020
16:10

Три українські стрічки змагатимуться на кінофестивалі IDFA в Амстердамі

1294
Фільми візьмуть участь у конкурсі повнометражних дебютів та студентському змаганні.
Три українські стрічки змагатимуться на кінофестивалі IDFA в Амстердамі
Три українські стрічки змагатимуться на кінофестивалі IDFA в Амстердамі

У конкурсних програмах кінофестивалю документального кіно IDFA (Амстердам, Нідерланди) Україну представлятимуть три стрічки. Про це повідомляє пресслужба фестивалю Docudays UA, який за підтримки Держкіно України організовує українську делегацію на кінофорум.

Раніше ДМ писав, що на IDFA в рамках секції First Appearance відбудеться світова прем'єра документальної стрічки Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не закінчиться». У цій же секції змагатиметься фільм Адріана Пірву й Олени Максьом «Не все буде добре». На конкурсі презентують дебютні повнометражні роботи молодих режисерів та режисерок.

До студентського конкурсу IDFA увійшов також фільм українського режисера Станіслава Данилишина «Табір».

Крім того, до української делегації на IDFA відібрано п'ять проєктів, які ще знаходяться на стадії виробництва.

Режисер Роман Любий працює над документальним фільмом «Залізні метелики», який з різних точок досліджує події довкола збиття літака МН17 на Сході України у 2014 році.

Автори стрічки «Історії дерев'яного коника», Уляна Осовська та Денис Страшний, взялися за інтимний і поетичний фільм-спостереження з елементами анімації, що розкриває життєву філософію старого монаха і художника, який багато років дотримується обітниці знаходити щось добре в кожному дні.

Режисерка Таїсія Кутузова розповідає у своїй майбутній роботі «Закрий рота!» про юнака Сергія, який розслідує корупцію у рідному селі Гатне під Києвом.

Майбутній проєкт Оксани Карпович «Грози шепочуть» є поліфонією інтимних голосів, що описують жіночий досвід і насилля на тлі бурхливої української дійсності та буднів провінції; задумка виникла на тлі реальної історії вбивства прабабусі режисерки.

Проєкт Олександри Чупріної «Перлина абсурду» – це квест пошуку слідів її прапрадіда, репресованого у 1938 році, і спроби врятувати стару Одесу від джентрифікації.

Більшість показів IDFA відбудеться онлайн з 19 листопада до 6 грудня включно.

Ілюстрація: скріншот документального фільму «Закрий рота!»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1294
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду