Кабмін зобов'язав НАЗК відновити доступ громадян до реєстру електронних декларацій

Кабмін зобов'язав НАЗК відновити доступ громадян до реєстру електронних декларацій

29 Жовтня 2020
1300
29 Жовтня 2020
20:33

Кабмін зобов'язав НАЗК відновити доступ громадян до реєстру електронних декларацій

1300
НАЗК закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного Суду.
Кабмін зобов'язав НАЗК відновити доступ громадян до реєстру електронних декларацій
Кабмін зобов'язав НАЗК відновити доступ громадян до реєстру електронних декларацій

Кабінет міністрів України зобов'язав Національне агентство з питань запобігання корупції відновити доступ для громадян до реєстру електронних декларацій. Про це повідомив у телеграм-каналі міністр Кабінета міністрів Олег Немчінов.

«Щойно на позачерговому засіданні Уряду за участі Президента України Володимира Зеленського на виконання рішення РНБО ухвалили Розпорядження, яким зобов'язали НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників та забезпечити механізм їх спецперевірки», - йдеться в повідомленні.

Міністр юстиції Денис Малюська у коментарі Суспільному повідомив, що доступ до е-декларацій поновлять найближчим часом. 

«Механізм і декларування, і спецперевірок, і, відповідно, діяльності НАЗК, буде фактично повністю відновлено вже завтра (30 жовтня – ред.)», – сказав він.

Також Мін'юст готує законопроєкт, який стосуватиметься «поновлення довіри до Конституційного суду».

«Можливо зараз, можливо завтра законопроєкт буде фіналізований та поданий до Верховної ради», – повідомив Денис Малюська.

На його думку, рішення КСУ обґрунтоване вкрай слабко і ухвалене в ситуації конфлікту інтересів.

Нагадаємо, 28 жовтня Конституційний Суд опублікував своє рішення, ухвалене 27 жовтня, яким визнав неконституційними і скасував положення закону «Про запобігання корупції» щодо електронного декларування, контролю та перевірки цих декларацій, моніторингу способу життя суб’єктів декларування, прав і повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції та його уповноважених осіб і уповноважених підрозділів, відповідальності за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Також визнано неконституційною та скасовано статтю 366-1 Кримінального кодексу України, яка встановлювала кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

НАЗК закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного Суду. Реєстр не працюватиме, доки Рада не ухвалить новий закон, який дозволить публічний реєстр.

Коаліція РПР закликала президента та парламент вжити негайних заходів для поновлення е-декларування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1300
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду