У Херсоні стартував Міжнародний кінофестиваль аматорського кіно

У Херсоні стартував Міжнародний кінофестиваль аматорського кіно

25 Вересня 2020
1283
25 Вересня 2020
11:36

У Херсоні стартував Міжнародний кінофестиваль аматорського кіно

1283
Фестиваль проходить з 24 по 27 вересня.
У Херсоні стартував Міжнародний кінофестиваль аматорського кіно
У Херсоні стартував Міжнародний кінофестиваль аматорського кіно

У Херсоні стартував XV Міжнародний кінофестиваль аматорського кіно «Кінокімерія». Цього року через пандемію він проходить дистанційно. Про це повідомляє «Укрінформ».

На фестивалі представлені близько 70 робіт. Голова журі конкурсу, кінознавець Володимир Войтенко сказав, що від фестивалю він чекає вражень і вони вже є після першого дня переглядів.

Представлені на фестивалі фільми різнопланові, зокрема є пізнавальні, з актуальних питань (карантин та коронавірус), зауважила член журі, кінознавець Олена Парфенюк.

Аматорські роботи дають якісну картинку візуальну, є цікаві сценарні знахідки, операторські та режисерські роботи, розповів член журі, голова комісії сприяння кіноаматорського руху в Україні НСКУ Владислав Таранюк.

За словами члена журі, викладача КНУ театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого Юрія Ріпенка, серед представлених робіт є такі, що можуть бути відібрані на Міжнародний фестиваль аматорського кіно UNICA-2021 від України.

26 вересня журі назве імена переможців фестивалю у наступних номінаціях: «Гран-Прі», «Кращий фільм дитячо-юнацьких аматорських студій», «Кращий аматорський фільм», «Кращий студентський фільм», «Кращий однохвилинний фільм», «Кращий професійний некомерційний фільм».

Вперше кінофестиваль «Кінокімерія» відбувся у 2006 році, тоді на нього з’їхалося 40 учасників, які представили 60 конкурсних робіт. У 2007 році він вже став всеукраїнським, а з 2008 року – міжнародним. У 2009 році в місті Гданську (Польща) на конгресі, що проводила UNICA – Міжнародна спілка кіно, член офіційної ради UNESCO – кінофестиваль «Кінокімерія» став дійсним членом від України. З цього моменту саме «Кінокімерія» здобула ексклюзивне право формувати спеціальну програму кращих аматорських фільмів від України для участі у престижному щорічному Міжнародному фестивалі UNICA.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду