«Європейська солідарність» заявила, що підозрюваний у підпалі авто «Схем» не працював у партійному ЗМІ

«Європейська солідарність» заявила, що підозрюваний у підпалі авто «Схем» не працював у партійному ЗМІ

26 Серпня 2020
2046
26 Серпня 2020
20:50

«Європейська солідарність» заявила, що підозрюваний у підпалі авто «Схем» не працював у партійному ЗМІ

2046
Раніше стало відомо, що у затриманого підозрюваного нібито знайшли прострочену прескарту позаштатного кореспондента партійної газети «Солідарність. Блок Петра Порошенка».
«Європейська солідарність» заявила, що підозрюваний у підпалі авто «Схем» не працював у партійному ЗМІ
«Європейська солідарність» заявила, що підозрюваний у підпалі авто «Схем» не працював у партійному ЗМІ

Партія «Європейська солідарність» заявила, що підозрюваний у підпалі автомобіля програми журналістських розслідувань «Схеми» ніколи не працював у партійній газеті «Блоку Петра Порошенка». Про це повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на заяву, яка є в їхньому розпорядженні.

«Російська пропаганда не здатна вигадати нічого нового. Оприлюднене саме [Андрій] Портновим прострочене "посвідчення" позаштатного кореспондента газети, яка давно не видається, і де такий працівник ніколи не працював, стало ще однією "візиткою Яроша"», –  вважають у «Європейській солідарності».

Водночас партія подякувала поліції за проведене розслідування.

«Бо всі, хто перешкоджає журналістській діяльності, чи то палії автомобіля редакції програми "Схеми", чи функціонери ДБР, які намагаються арештувати опозиційний канал "Прямий", – усі мають нести відповідальність перед законом», – додали в партії.

Як писав ДМ, голова МВС Арсен Аваков повідомив, що Нацполіція 26 серпня затримала чоловіка, якого підозрюють у підпалі авто знімальної групи програми «Схеми: корупція в деталях». Ще двох підозрюваних оголошено в розшук.

Після затримання підозрюваного Андрій Портнов (колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича) опублікував фотографію посвідчення, яке нібито знайшли під час обшуку у справі про підпал. Це була прострочена прескарта позаштатного кореспондента партійної газети «Солідарність. Блок Петра Порошенка».

Головній редакторці українського бюро «Радіо Свобода» Інні Кузнецовій у МВС повідомили, що Портнов міг отримати матеріали слідства внаслідок витоку інформації.

Нагадаємо, у ніч на 17 серпня 2020 року в Броварах Київської області невідомі підпалили авто проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях», яке належить водію програми Борису Мазуру. Головна редакторка програми Наталка Седлецька вважає, що підпал пов’язаний з професійною журналістською діяльністю, яка «комусь дуже не подобається». Поліція Київської області розпочала кримінальне провадження, подію кваліфікували як умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу.

Управління державної охорони України відкинуло звинувачення Михайла Ткача про стеження за авто «Схем», повідомивши, що не стежило за автомобілем знімальної групи програми.

«Схеми» пов'язують підпал із тим, що заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов раніше оприлюднив персональні дані водіїв знімальник груп, у тому числі паспортні дані та номери машин. Сам Портнов зажадав від редакції «публічних вибачень» та додав, що продовжує щодо них «запланований комплекс законних навчально-виховних заходів».

Платформа Ради Європи розгляне справу про підпал авто «Схем».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2046
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду