«Мої думки тихі» відібрано до основного конкурсу Пекінського міжнародного кінофестивалю

«Мої думки тихі» відібрано до основного конкурсу Пекінського міжнародного кінофестивалю

20 Серпня 2020
2184
20 Серпня 2020
21:11

«Мої думки тихі» відібрано до основного конкурсу Пекінського міжнародного кінофестивалю

2184
Фестиваль відбудеться з 22 по 29 серпня в офлайн- та онлайн-режимі.
«Мої думки тихі» відібрано до основного конкурсу Пекінського міжнародного кінофестивалю
«Мої думки тихі» відібрано до основного конкурсу Пекінського міжнародного кінофестивалю

Українську стрічку режисера Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» відібрано до основної конкурсної програми Пекінського міжнародного кінофестивалю - Beijing International Film Festival (BJIFF). Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

До основної конкурсної програми фестивалю відібрано 15 фільмів, загалом на BJIFF буде представлено близько 250 фільмів у 12 секціях.

Пекінський кінофестиваль є однією з найважливіших кіноподій регіону та найбільшим кіноринком Азії. Минулого року на Beijing Film Market - кіноринку Пекінського міжнародного кінофестивалю - вперше був представлений Український національний стенд.

«Мої думки тихі» розповідає про молодого звукорежисера Вадима. Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, він отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і вирушити в «привабливу Канаду» подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється його мама.

У головних ролях: Андрій Ледаговський, Ірма Вітовська-Ванца. 

Режисер – Антоніо Лукіч. Виробник – Toy Cinema. Продюсери – Алла Бєлая, Дмитро Суханов. Дистриб’ютор – «Артхаус Трафік».

Вперше ліричну комедію «Мої думки тихі» було показано 4 липня 2019 року у секції East of West 54-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, де фільм отримав Спеціальну нагороду журі.

В Україні кінофестивальна прем'єра стрічки відбулася під час 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де фільм отримав приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу та спеціальну згадку журі.

У 2019 році фільм отримав також Національну премію кінокритиків «Кіноколо» у категоріях «Відкриття року» та «Найкраща акторка». А у 2020 році стрічка стала лауреатом Національної кінопремії України «Золота Дзиґа» у чотирьох номінаціях: «Найкращий фільм», «Найкращий сценарій», «Найкраща жіноча роль» та «Відкриття року».

Фільм вийшов в український прокат 16 січня 2020 року всього на 91 екрані, проте стрічка протрималась в українському прокаті п'ять тижнів й зібрала 9,4 млн грн.

Крім того, «Мої думки тихі» стали першим в сучасній історії фільмом, що вийшов в прокат у Білорусі українською мовою.

Восени 2020 фільм має з'явитися на европейській стрімінговій платформі HBO Europe.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2184
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду