Google запустила фонд фіндопомоги ЗМІ

Google запустила фонд фіндопомоги ЗМІ

16 Квітня 2020
1908
16 Квітня 2020
12:05

Google запустила фонд фіндопомоги ЗМІ

1908
Компанія Google 15 квітня запустила Фонд допомоги журналістиці в надзвичайних ситуаціях для надання місцевим ЗМІ у всьому світі фінансової підтримки під час пандемії коронавірусу COVID-19.
Google запустила фонд фіндопомоги ЗМІ
Google запустила фонд фіндопомоги ЗМІ

Про це 15 квітня повідомляється в блозі на сайті Google.

Рішення компанії пов’язане зі зменшенням робочих місць, перебоями та скороченнями в сфері журналістики внаслідок економічного спаду, викликаного COVID-19. 

Видавці з усього світу з 15 квітня можуть подати заявку на отримання коштів тут. Заявки приймаються до 29 квітня, до 23:59. Потім компанія оголосить, хто отримав фінансування та як видавці витрачають гроші.

«Фінансування відкрите для новинних організацій, які виробляють оригінальні новини для місцевих громад у цей кризовий час. Воно становитиме від декількох тисяч доларів для невеликих локальних новинних редакцій до декількох десятків тисяч для більших новинних редакцій, залежно від регіону», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Google виділить загалом мільйон доларів Міжнародному центру й Центру журналістики та травм Колумбійської школи журналістики.

Нагадаємо, компанія Google підтримала інформаційну кампанію Міністерства охорони здоров’я України по протидії коронавірусу та виділиить 550 тисяч доларів на оптимізацію пошукової системи.

Фото: ЕРА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1908
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду