detector.media
16.04.2020 12:05
Google запустила фонд фіндопомоги ЗМІ
Google запустила фонд фіндопомоги ЗМІ
Компанія Google 15 квітня запустила Фонд допомоги журналістиці в надзвичайних ситуаціях для надання місцевим ЗМІ у всьому світі фінансової підтримки під час пандемії коронавірусу COVID-19.

Про це 15 квітня повідомляється в блозі на сайті Google.

Рішення компанії пов’язане зі зменшенням робочих місць, перебоями та скороченнями в сфері журналістики внаслідок економічного спаду, викликаного COVID-19. 

Видавці з усього світу з 15 квітня можуть подати заявку на отримання коштів тут. Заявки приймаються до 29 квітня, до 23:59. Потім компанія оголосить, хто отримав фінансування та як видавці витрачають гроші.

«Фінансування відкрите для новинних організацій, які виробляють оригінальні новини для місцевих громад у цей кризовий час. Воно становитиме від декількох тисяч доларів для невеликих локальних новинних редакцій до декількох десятків тисяч для більших новинних редакцій, залежно від регіону», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Google виділить загалом мільйон доларів Міжнародному центру й Центру журналістики та травм Колумбійської школи журналістики.

Нагадаємо, компанія Google підтримала інформаційну кампанію Міністерства охорони здоров’я України по протидії коронавірусу та виділиить 550 тисяч доларів на оптимізацію пошукової системи.

Фото: ЕРА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY