У Росії помер письменник і політик Едуард Лимонов

У Росії помер письменник і політик Едуард Лимонов

18 Березня 2020
2383
18 Березня 2020
13:40

У Росії помер письменник і політик Едуард Лимонов

2383
У Росії 17 березня помер 77-річний письменник і політик і Едуард Лимонов (справжнє прізвище Савенко).
У Росії помер письменник і політик Едуард Лимонов
У Росії помер письменник і політик Едуард Лимонов

Про це повідомляє російське видання «Медуза».

За даними видання, Едуард Лимонов помер в лікарні від ускладнень після перенесеної операції. Інше видання Mash повідомляє, що політик «довго боровся з онкологією». Його госпіталізували 15 березня в приватну клініку, а 17 березня він «переніс одразу 2 операції; після цього почалися проблеми з горлом, потім пішло запалення».

«Дзеркало тижня» пише, що Едуард Лимонов (Савенко) народився в 1943 році в Дзержинське Горьковської області РРФСР (нині РФ), дитинство і юність провів у Харкові. У 1960-х він жив у Москві, а в 1974 – емігрував до США. У Нью-Йорку було опубліковано його найвідоміший твір – роман «Це я, Едічка».

У 1990-х Едуард Лимонов повернувся до Росії і зайнявся політичною діяльністю. Він заснував Націонал-більшовицьку партію, ідеологія якої включала елементи російського шовінізму, євразійства, фашизму і троцькізму. Партія була оголошена екстремістською і заборонена. У 2010 році її члени заснували «Другую Россию».

До 2014 року Едуард Лимонов жорстко критикував президента РФ Володимира Путіна, але після окупації Криму підтримав його російську збройну агресію проти України. Його послідовники поповнили ряди бойовиків ОРДЛО, сформувавши так званий «добровольчий рух "Інтербригади"». У 2015 році Едуард Лимонов відвідував окупований Луганськ. В антиукраїнських акціях він брав участь ще в 1990-2000-х, активно пропагував анексію Криму, виступав на мітингах у Севастополі, називаючи його «російським містом».

Фото: Mash 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2383
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду