Іранські медіа підтримали протести через збитий український літак

Іранські медіа підтримали протести через збитий український літак

12 Січня 2020
1804
12 Січня 2020
11:26

Іранські медіа підтримали протести через збитий український літак

1804
Іранські ЗМІ 12 січня 2020 року підтримали протестувальників, які 11 січня вимагали відставки верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, після визнання факту збиття українського літака авіакомпанії МАУ іранськими військовими.
Іранські медіа підтримали протести через збитий український літак
Іранські медіа підтримали протести через збитий український літак

Про це йдеться на «Європейській правді» з посиланням на Reuters.

Спецпризначенці застосували сльозогінний газ проти тисяч іранців, які ввечері 11 січня вийшли на вулиці столиці та інших міст, спрямовуючи свій гнів на вищу владу Ірану, верховного лідера Алі Хаменеї, багато з них скандували «Смерть диктатору».

Зображення та повідомлення про протести транслювалися державними інформаційними агентствами. За повідомленнями жителів Тегерана, поліція посилила свою присутність в столиці вранці 12 січня.

«Вибачся і подай у відставку», - йдеться у заголовку недільного випуску  іранської поміркованої газети Etemad daily.

Інша поміркована щоденна газета, Jomhuri-ye Eslami, написала в редакційній статті: «Ті, хто затримав оприлюднення причин авіакатастрофи і підірвав довіру людей до істеблішменту, повинні бути звільнені або повинні піти у відставку».

Критика влади Ірану не є чимось незвичайним, але вона має тенденцію залишатися у вузьких межах, зазначає агентство. Утім, нападки преси і протести посилюють проблеми, що стоять перед істеблішментом, який в листопаді зіткнувся з найкривавішими заворушеннями в країні з часів Ісламської революції 1979 року.

Протести спалахнули після того як влада Ірану визнала 11 січня, що її військові випадково збили літак «Міжнародних авіаліній України» через кілька хвилин після зльоту 8 січня. Протести поширилися по всьому Ірану, включаючи такі великі міста, як Шираз, Ісфахан, Хамедан і Орумія.

Протягом декількох днів іранські офіційні особи рішуче заперечували свою провину.

Нагадаємо, у МАУ та РНБО попросили коментувати тільки перевірену інформацію про катастрофу літака в Ірані.

Раніше, у листопаді 2019 року в Ірані через масові протести відключили інтернет та мобільний зв'язок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1804
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
1566 дн. тому
Всі впадуть хто зле Україні вчинив! Скоро вже.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду