«Атлантида» Васяновича отримала Гран-прі фестивалю у Франції

«Атлантида» Васяновича отримала Гран-прі фестивалю у Франції

21 Грудня 2019
1507
21 Грудня 2019
11:38

«Атлантида» Васяновича отримала Гран-прі фестивалю у Франції

1507
Українська стрічка про Донбас «Атлантида» отримала Гран-прі фестивалю європейського кіно Les Arcs Film Festival.
«Атлантида» Васяновича отримала Гран-прі фестивалю у Франції
«Атлантида» Васяновича отримала Гран-прі фестивалю у Франції

Про це режисер фільму Валентин Васянович повідомив у Facebook.

«Знову перемога!!! Grand Prix of the Les Arcs Film Festival!» - підписав він світлину із нагородою.

Дія фільму «Атлантида» відбувається у 2025 році — через рік після ймовірного закінчення війни на сході України. З контексту можна зрозуміти, що Україна перемогла, проте повернути життя на Донбасі до довоєнного дуже складно: бойові дії нанесли колосальну шкоду природі — затоплені шахти та зруйновані заводи отруїли землю та воду.

Фільм веде мову про двох друзів-ветеранів, які працюють на місцевому металургійному заводі. Один із них не може здолати посттравматичний синдром і одного дня робить фатальний крок у розпечену лаву. Згодом завод закривають зарубіжні власники, і його товаришеві доводиться шукати собі нову роботу. Ця нова робота приводить його до несподіваних знайомств і волонтерського долучення до однієї дуже непростої, проте важливої справи.

Більше - в рецензії Ігоря Грабовича для «Детектора медіа».

Нагадаємо, кінопроєкт драми «Атлантида» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 20 млн 835 тис. грн. при загальній вартості виробництва фільму 41 млн 835 тис. грн. Виробництво стрічки здійснила «Студія Гармата фільм».

Стрічка здобула перемогу в офіційній конкурсній програмі «Горизонти» 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, а також отримала спеціальний приз журі на Міжнародному кінофестивалі в Токіо. «Атлантида» здобула Гран-прі на кінофестивалі «Лістапад» у Мінську, а також приз за операторську роботу в іспанській Севільї.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1507
Читайте також
14.11.2019 10:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
1 743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду