Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення книг з ознаками пропаганди РФ

Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення книг з ознаками пропаганди РФ

29 Листопада 2019
1279
29 Листопада 2019
16:58

Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення книг з ознаками пропаганди РФ

1279
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Якабу трейд» у видачі дозволу на ввезення деякої видавничої продукції, що виготовлена в РФ і містить ознаки російської пропаганди.
Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення книг з ознаками пропаганди РФ
Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення книг з ознаками пропаганди РФ

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Таке рішення ухвалене на підставі негативного висновку експертної ради Державного комітету телебачення і радіомовлення України з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, не дано дозвіл на ввезення дитячої книги Тетяни Зарубіної «От динозавра до компота. Ученые отвечают на 100 (и еще 8) вопросов обо всем» московського видавництва «Розовый жираф». Експерти зазначили, що «окремі глави цієї книги написані в дусі російської пропаганди, яка зомбує дітей, що Росія є наддержавою, формуючи водночас зневагу до інших суверенних держав».

Загалом, починаючи з 20 травня 2017 року Держкомтелерадіо видав 27 638 дозволів на ввезення видавничої продукції та надав 3 941 відмову у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 268 відмов у видачі дозволів на ввезення 1 320 000 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 3 673 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Нагадаємо, 31 жовтня пресслужба Держкомтелерадіо повідомила, що ТОВ «Якабу трейд» відмовили у видачі дозволів на ввезення з території Російської Федерації 54 найменувань книг, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1279
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
здоровое пацанство
1609 дн. тому
https://www.youtube.com/watch?v=yECc4LcokQE
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду