Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 54 книги з російською пропагандою

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 54 книги з російською пропагандою

31 Жовтня 2019
2055
31 Жовтня 2019
18:28

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 54 книги з російською пропагандою

2055
ТОВ «Якабу трейд» відмовили у видачі дозволів на ввезення з території Російської Федерації 54 найменувань книг, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 54 книги з російською пропагандою
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 54 книги з російською пропагандою

Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо.

Ознаки пропаганди виявлено у продукції ВАТ «Издательская группа «Весь» (м. Санкт-Петербург).

«У передмовах до 42-х книг популярного індійського філософа Ошо (Пхагван Шрі Радніш) власник видавничої групи "Весь" у дусі імперської пропаганди возвеличує державу-агресора, розмірковуючи про генетичну вибірковість росіян і російської духовної культури», - зазначили в Держкомтелерадіо.

Така ж передмова з російською пропагандою, як виявили експерти, супроводжує ще 12 інших книг з психології, які ТОВ «Якабу трейд» намагалося ввезти в Україну.

Загалом, починаючи з 20 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав 27 тис. 118 дозволів на ввезення видавничої продукції та надав 3 тис. 859 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 266 відмов у видачі дозволів на ввезення 1 млн 310 тис. примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу.

Ще 3 тис. 593 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Раніше у Львові виявили та припинили незаконну реалізацію книжок, завезених із Росії без дозвільних документів. Товар вилучили з обігу, а на ФОП наклали штраф у розмірі 41 тис. 730 грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2055
Читайте також
19.09.2019 12:30
Катерина Толокольнікова
для «Детектора медіа»
4 403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду