Запустили новий сайт Верховної Ради

Запустили новий сайт Верховної Ради

13 Листопада 2019
2505
13 Листопада 2019
10:55

Запустили новий сайт Верховної Ради

2505
Станом на 12 листопада модернізацію офіційного вебсайта Верховної Ради України майже завершили.
Запустили новий сайт Верховної Ради
Запустили новий сайт Верховної Ради

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«До цього часу модернізований сайт знаходився на етапі тестування в локальній мережі Верховної Ради України і, відповідно, був доступний для ознайомлення користувачам внутрішньої комп’ютерної мережі парламенту», – йдеться в повідомлені.  

Метою проєкту щодо модернізації сайта парламенту було визначено:

  • забезпечення відкритості інформації з парламенту для громадян, засобів масової інформації та громадських організацій;
  • забезпечення адаптивних можливостей сайту – зручного перегляду на різних типах мобільних пристроїв;
  • заміну дизайну сайту відповідно до концепції «Дизайн система державних сайтів України»;
  • спрощення інформаційної структури сайту;
  • спрощення користувацького інтерфейсу та системи навігації в цілому;
  • організацію та вдосконалення системи пошуку інформації на сайті.

«Також реалізовано можливість додати обрану подію до персонального онлайн календаря користувача. Забезпечено зручний спосіб подачі матеріалів пленарних засідань зі швидким і зрозумілим пошуком інформації за допомогою  нових календарних форм», – розповіли в пресслужбі.

Крім того, у новому дизайні вебпорталу створили новинний підсайт – «Пресцентр», що отримав розширені інформаційні блоки. Також доопрацювали та впровадили підписку на інформаційні матеріали «Парламентський дайджест», забезпечили механізм поширення опублікованих матеріалів через соціальні мережі та вдосконалили функціонал перегляду фотогалерей з можливістю пошуку.

«Для спрощення головного меню сайту та реалізації сучасних вимог до інформаційної структури вебресурсів розроблено нові шаблони тематичних сторінок "Склад і структура Верховної Ради України", "Міжнародна діяльність", "Господарсько-фінансова діяльність" та відповідні  програмні модулі. Для реалізації контекстного пошуку інформації на сайті розроблено нову, значно вдосконалену систему пошуку», – додали в пресслужбі парламенту.

За її даними, на парламентський сайт України щомісяця заходить майже 3 млн. відвідувачів, які переглядають сторінки понад 7 млн. 800 тис. разів.

Нагадаємо, 24 вересня відкрили оновлений сайт Вищої ради правосуддя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2505
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду