detector.media
31.10.2019 18:28
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 54 книги з російською пропагандою
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти 54 книги з російською пропагандою
ТОВ «Якабу трейд» відмовили у видачі дозволів на ввезення з території Російської Федерації 54 найменувань книг, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо.

Ознаки пропаганди виявлено у продукції ВАТ «Издательская группа «Весь» (м. Санкт-Петербург).

«У передмовах до 42-х книг популярного індійського філософа Ошо (Пхагван Шрі Радніш) власник видавничої групи "Весь" у дусі імперської пропаганди возвеличує державу-агресора, розмірковуючи про генетичну вибірковість росіян і російської духовної культури», - зазначили в Держкомтелерадіо.

Така ж передмова з російською пропагандою, як виявили експерти, супроводжує ще 12 інших книг з психології, які ТОВ «Якабу трейд» намагалося ввезти в Україну.

Загалом, починаючи з 20 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав 27 тис. 118 дозволів на ввезення видавничої продукції та надав 3 тис. 859 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 266 відмов у видачі дозволів на ввезення 1 млн 310 тис. примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу.

Ще 3 тис. 593 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Раніше у Львові виявили та припинили незаконну реалізацію книжок, завезених із Росії без дозвільних документів. Товар вилучили з обігу, а на ФОП наклали штраф у розмірі 41 тис. 730 грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY