Видання The Telegraph змінило транслітерацію Києва

Видання The Telegraph змінило транслітерацію Києва

22 Жовтня 2019
1832
22 Жовтня 2019
10:27

Видання The Telegraph змінило транслітерацію Києва

1832
Британське видання The Telegraph підтримало ініціативу #KyivNotKiev. Назву столиці України англійською мовою медіа писатиме Kyiv, замість Kiev.
Видання The Telegraph змінило транслітерацію Києва
Видання The Telegraph змінило транслітерацію Києва

Про це 21 жовтня повідомляє Посольство України у Великій Британії в Twitter.

«Це офіційно! Видання The Telegraph щойно повідомило нам, що вирішило змінити написання назви столиці України: відтепер воно буде використовувати Kyiv, а не Kiev», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року МЗС України розпочало онлайн-кампанію #CorrectUA, у рамках якої звертатиметься до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису міста Київ (#KyivNotKiev). За повідомленням відомства, провідні іноземні ЗМІ, як The New York Times, BBC, Reuters та інші, неправильно вживають назву української столиці. Пости із випадками некоректного вживання назви у міністерстві пообіцяли розміщувати на сторінках МЗС України в Facebook та Twitter.

14 лютого 2019 року стало відомо, що видання The Guardian та авіакомпанія WizzAir будуть використовувати український варіант транслітерації назви столиці України. 14 серпня 2019 року американське інформаційне агентство Associated Press повідомило, що називатиме українську столицю у своїх матеріалах Kyiv - замість Kiev.

14 жовтня британська телерадіомовна корпорація ВВС ухвалила рішення змінити написання Києва англійською мовою з Kiev на Kyiv.

Американське видання The Washington Post 16 жовтня підтримало ініціативу #KyivNotKiev.

Фото: Посольство України у Великій Британії / Twitter

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду