3-й Київський тиждень критики оголосив основну міжнародну програму

3-й Київський тиждень критики оголосив основну міжнародну програму

3 Жовтня 2019
1618
3 Жовтня 2019
20:11

3-й Київський тиждень критики оголосив основну міжнародну програму

1618
До неї увійшли фестивальні хіти із програм Канн та Венеції. Фестиваль триватиме з 24 по 30 жовтня 2019.
3-й Київський тиждень критики оголосив основну міжнародну програму
3-й Київський тиждень критики оголосив основну міжнародну програму

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

Відкриє фестиваль фентезі-стрічка «Крихітка зомбі». Фільм французького режисера Бертрана Бонелло переносить містичні події Гаїті 60-х у сучасну Францію та посилається на різноманітну класику жанру «горор». Вперше стрічка була показана в рамках Каннського кінофестивалю і претендувала на здобуття Queer Palm, яка присуджується за висвітлення теми ЛГБТ у кіно. 

«Маяк» – друга робота автора культового горору «Відьма» Роберта Еггерса. Фільм представляє камерну історію про наглядача маяка та його молодого помічника. У головних ролях – Віллем Дефо та Роберт Паттінсон. Світова прем'єра «Маяка» відбулася у рамках програми «Двотижневик режисерів» Каннського кінофестивалю, стрічку відзначили премією FIPRESCI.

Також покажуть на фестивалі фільм-володар Ґран-прі Каннського кінофестивалю – драму «Атлантика» режисерки сенегальського походження Маті Діоп. Історія, яка починається як романтичний сюжет про дівчину та її розлуку з коханим, перетворюється на містичний детектив. 

Із основної програми Каннського кінофестивалю відібрано також кримінальну драму «Озеро диких гусей» китайського режисера Дяо Інаня. Стрічка розповідає гостросюжетну історію про ґанґстера та повію, які тікають від переслідування поліції.

«Примарні тропіки» – третій повнометражний фільм бельгійця Баса Девоса, зірки фестивального арт-кіно. Його головна героїня, немолода жінка-емігрантка, засинає в останньому поїзді метро. Прокинувшись на кінцевій зупинці, вона вирушає у власну одіссею нічним Брюсселем.

У програмі «Київського тижня критики» буде представлена стрічка від класика шведського кінематографа Роя Андерссона «Про нескінченність». Фільм складається з низки історій, об’єднаних оповідачкою Шехерезадою. Стрічка була представлена на Венеційському кінофестивалі, де здобула «Срібного лева» за найкращу режисерську роботу.

«Пофарбоване пташеня» Вацлава Маргоула – драма, створена у спільному виробництві України, Чехії, Польщі та Словаччини. Екранізація однойменного роману Єжи Косинського побудована навколо трагедії Голокосту та історії хлопчика, який намагається вижити, залишившись наодинці після смерті родичів

«Київський тиждень критики» – кінофестиваль, створений для знайомства українських глядачів із найкращими арт-хітами, відібраними українськими кінокритиками. У програму фестивалю входять фільми з програм головних світових кінофестивалів, а також стрічки, які мали значний вплив на історію кіно. Українська програма буде оголошена 9 жовтня.

Раніше 3-й Київський тиждень критики оголосив програму ретроспективи.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду