Олександр Данилюк подав заяву про відставку з посади секретаря РНБО

Олександр Данилюк подав заяву про відставку з посади секретаря РНБО

27 Вересня 2019
2691
27 Вересня 2019
16:30

Олександр Данилюк подав заяву про відставку з посади секретаря РНБО

2691
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк подав заяву про відставку з посади.
Олександр Данилюк подав заяву про відставку з посади секретаря РНБО
Олександр Данилюк подав заяву про відставку з посади секретаря РНБО

Про це 27 вересня повідомив Офіс президента України в Facebook, інформацію також підтвердив й сам Олександр Данилюк.

Заяву секретар РНБО подав на ім’я Президента України Володимира Зеленського перед початком його робочого візиту до США з метою участі в 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. У ОПУ уточнили, що глава держави має розглянути заяву після повернення до Києва.

Пан Данилюк додав, що лишається на роботі до рішення президента України.

За даними НВ, рішення секретаря РНБО залишити посаду пов’язані із загостренням відносин з оточенням Володимира Зеленського. Джерела НВ повідомили, що «першою причиною звільнення став глава Офісу президента Андрій Богдан», який «намагався впливати на рішення РНБО».

«Другою ж причиною відставки Данилюка стало бажання олігарха Ігоря Коломойського, якого пов’язують з президентством Зеленського, збільшити свій вплив на українську політику і отримати компенсацію за націоналізацію ПриватБанку», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 червня Президент Володимир Зеленський призначив секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка керівником Національного координаційного центру кібербезпеки. 28 травня пан Данилюк був призначений секретарем РНБО. 

Крім того, видання Financial Times опублікувало статтю, у якій йдеться про те, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив їм в інтерв'ю, що українська влада прагне досягти компромісу з бізнесменом Ігорем Коломойським у справі «ПриватБанку».

Пресслужба Кабінету Міністрів України, своєю чергою, направила офіційний лист-звернення до авторів матеріалу видання Financial Times з проханням спростувати деякі тези Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що уряд нібито веде переговори з бізнесменом Ігорем Коломойським щодо «ПриватБанку».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2691
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
популі
1662 дн. тому
Всі ці ігрища напоминають перемогу Ющенка , а потім розвал помаранчової команди і ренесанс Януковича... Як тільки українці проголосують за когось, так і виявляється, що голосували за гівно ! Оті всі скандали між данилюками й богданами, у МОЗі , у Міністерстві освіти, яке очолює неграмотна пані , що буде тільки вчитися на посту міністра, оті всі "дєвочки-помічники нардепів" показує, наскільки "демократичний" табір є гнилим, гівняним і таким же як і папєрєдніки... Богдан отримував почесну грамоту у Кілі Азарова, що характеризує його на 100%... Пане Зе , як так сталося, що у команді "слуг народу" стільки гівна !? Оті всі шефіри, богдани, міністерки , тощо... Та хіба В Україні крім 95 кварталу й людей не залишилося !?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду