У Росії Atlantic Council визнали «небажаною організацією»

У Росії Atlantic Council визнали «небажаною організацією»

26 Липня 2019
1602
26 Липня 2019
10:25

У Росії Atlantic Council визнали «небажаною організацією»

1602
Російська Генеральна прокуратура визнала «небажаною» на території РФ американську організацію Atlantic Council.
У Росії Atlantic Council визнали «небажаною організацією»
У Росії Atlantic Council визнали «небажаною організацією»

Про це повідомляє російське видання «Медуза».

У ГПУ Росії вважають, що діяльність організації нібито «становить загрозу» основам конституційного ладу і безпеки РФ. Попри це, у російській прокуратурі не уточнили, яка саме діяльність Atlantic Council стала приводом для визнання її «небажаною організацією».

Atlantic Council — аналітичний центр, неурядова організація США, яка переважно займається міжнародними відносинами атлантичної спільноти, дослідженнями глобальної безпеки і економічного розвитку. Зазначимо, що експерти організації брали участь в підготовці санкцій проти високопоставлених росіян, які були введені США в 2018 році.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Міністерство торгівлі США додало 14 нових пунктів до санкційного переліку. Згідно з докуменом, до санкційного переліку додадуть 14 нових об'єктів, серед них — 12 російських компаній, дії яких «суперечать національним інтересам Сполучених Штатів».
15 травня 2015 року Держдума РФ схвалила законопроект про «небажані» в Росії іноземні та міжнародні неурядові організації. Згідно з законом, небажаною можуть визнати іноземну чи міжурядову організацію, що «становить загрозу основам конституційного устрою РФ, обороноздатності країни і безпеці держави».

Визнати організацію «небажаною» зможе генпрокурор або його заступники за згодою з МЗС Росії. Працівникам, що працюють у «небажаних» в Росії неурядових організаціях, може загрожувати штраф або позбавлення волі на термін до шести років.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1602
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду