detector.media
26.07.2019 10:25
У Росії Atlantic Council визнали «небажаною організацією»
У Росії Atlantic Council визнали «небажаною організацією»
Російська Генеральна прокуратура визнала «небажаною» на території РФ американську організацію Atlantic Council.

Про це повідомляє російське видання «Медуза».

У ГПУ Росії вважають, що діяльність організації нібито «становить загрозу» основам конституційного ладу і безпеки РФ. Попри це, у російській прокуратурі не уточнили, яка саме діяльність Atlantic Council стала приводом для визнання її «небажаною організацією».

Atlantic Council — аналітичний центр, неурядова організація США, яка переважно займається міжнародними відносинами атлантичної спільноти, дослідженнями глобальної безпеки і економічного розвитку. Зазначимо, що експерти організації брали участь в підготовці санкцій проти високопоставлених росіян, які були введені США в 2018 році.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Міністерство торгівлі США додало 14 нових пунктів до санкційного переліку. Згідно з докуменом, до санкційного переліку додадуть 14 нових об'єктів, серед них — 12 російських компаній, дії яких «суперечать національним інтересам Сполучених Штатів».
15 травня 2015 року Держдума РФ схвалила законопроект про «небажані» в Росії іноземні та міжнародні неурядові організації. Згідно з законом, небажаною можуть визнати іноземну чи міжурядову організацію, що «становить загрозу основам конституційного устрою РФ, обороноздатності країни і безпеці держави».

Визнати організацію «небажаною» зможе генпрокурор або його заступники за згодою з МЗС Росії. Працівникам, що працюють у «небажаних» в Росії неурядових організаціях, може загрожувати штраф або позбавлення волі на термін до шести років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY