Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку

Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку

20 Травня 2019
1623
20 Травня 2019
17:59

Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку

1623
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку.
Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку
Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку

Про це 20 травня він повідомив під час на брифінгу.

«Я прийняв для себе рішення подати у відставку одразу після проведення в середу (22 травня, – ДМ) чергового засідання уряду», – наголосив прем’єр-міністр.

Водночас він наголосив, що уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним президентом.

Крім того, глава уряду додав, що йому «абсолютно не соромно» за три роки своєї роботи.

«І в новому парламенті, я зі своїми однодумцями, сформуємо професійну команду, яка буде здатна служити державі і робити Україну успішною», – резюмував пан Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко не підтримав вчинку прем'єр-міністра.

«Не можу назвати рішення Гройсмана піти у відставку виваженим та корисним для країни. ВР йде на вибори, Президент лише приймає справи. І в цей час Уряд мав би забезпечити економічну стабільність та безпеку на час виборів. Однак гору взяли емоції та політичний розрахунок. На жаль», - написав він у твітері.

Нагадаємо, інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського відбулася 20 травня.

У Верховній Раді 20 травня урочисту церемонію інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського висвітлювали близько 300 засобів масової інформації.

Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків. Під час інавгурації він заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання та закликав уряд «звільнити свої місця».

Фото: скріншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду