detector.media
20.05.2019 17:59
Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку
Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку.

Про це 20 травня він повідомив під час на брифінгу.

«Я прийняв для себе рішення подати у відставку одразу після проведення в середу (22 травня, – ДМ) чергового засідання уряду», – наголосив прем’єр-міністр.

Водночас він наголосив, що уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним президентом.

Крім того, глава уряду додав, що йому «абсолютно не соромно» за три роки своєї роботи.

«І в новому парламенті, я зі своїми однодумцями, сформуємо професійну команду, яка буде здатна служити державі і робити Україну успішною», – резюмував пан Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко не підтримав вчинку прем'єр-міністра.

«Не можу назвати рішення Гройсмана піти у відставку виваженим та корисним для країни. ВР йде на вибори, Президент лише приймає справи. І в цей час Уряд мав би забезпечити економічну стабільність та безпеку на час виборів. Однак гору взяли емоції та політичний розрахунок. На жаль», - написав він у твітері.

Нагадаємо, інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського відбулася 20 травня.

У Верховній Раді 20 травня урочисту церемонію інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського висвітлювали близько 300 засобів масової інформації.

Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків. Під час інавгурації він заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання та закликав уряд «звільнити свої місця».

Фото: скріншот

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY