У Казахстані 9 травня блокують низку новинних сайтів

У Казахстані 9 травня блокують низку новинних сайтів

9 Травня 2019
1362
9 Травня 2019
13:28

У Казахстані 9 травня блокують низку новинних сайтів

1362
Від ранку 9 травня в Казахстані почали блокувати сайти новинних видань.
У Казахстані 9 травня блокують низку новинних сайтів
У Казахстані 9 травня блокують низку новинних сайтів

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зокрема, заблоковані сайти місцевої служби «Радіо Свобода» - «Радіо Азаттик» azattyq.org, а також новинних видань holanews.kz, vlast.kz.

У Міністерстві інформації і суспільного розвитку й у комітеті національної безпеки ситуацію поки не коментували.

У центрі Алмати 9 травня проходить підтримувана владою акція «Безсмертний полк», учасники якої йдуть за заздалегідь узгодженим маршрутом із портретами ветеранів Другої світової війни.

Паралельно про свою акцію заявив заборонений у країні рух «Демократичний вибір Казахстану» (ДВК, створений опальним екс-банкіром і критиком казахстанської влади Мухтаром Аблязовим, який з 2009 року живе за кордоном, і засуджений на батьківщині до довічного ув’язнення за звинуваченнями в низці злочинів). Рух має намір провести протести в Алмати, Нур-Султані (столиця, колишня Астана), а також у деяких інших містах.

«Радіо Свобода» нагадує, що 19 березня 79-річний Нурсултан Назарбаєв пішов у відставку з посади президента, але зберіг посаду голови Ради безпеки країни. Це дозволить йому і далі контролювати основні напрямки розвитку Казахстану й ухвалювати ключові кадрові рішення.

Дострокові президентські вибори в Казахстані призначені на 9 червня. Експерти припускали, що на них може піти старша дочка Назарбаєва Даріга, яка займає посаду спікера Сенату. Але у квітні кандидатом від владної партії став колишній спікер сенату Касим-Жомарт Токаєв, який з 20 березня виконує обов’язки президента.

1 травня в Нур-Султані, Алмати, Караганді, Семеї і Актобе були затримані 80 учасників протестних акцій. Протестувальники вимагали бойкотувати дострокові президентські вибори в Казахстані 9 червня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду