У Росії з 5 травня заборонено анонімно використовувати месенджери

У Росії з 5 травня заборонено анонімно використовувати месенджери

5 Травня 2019
2535
5 Травня 2019
14:00

У Росії з 5 травня заборонено анонімно використовувати месенджери

2535
З 5 травня у РФ діє правило ідентифікації користувачів месенджерів. Тепер, щоб користуватися сервісом, треба підтвердити номер телефону.
У Росії з 5 травня заборонено анонімно використовувати месенджери
У Росії з 5 травня заборонено анонімно використовувати месенджери

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, відтепер месенджер буде направляти мобільному оператору запит, щоб дізнатися, чи є абонент у базі даних. На відповідь у оператора буде до 20 хвилин.

Після процедури ідентифікації в базу даних мобільних операторів внесуть інформацію про те, яким саме додатком користується їхній абонент. Месенджер також надасть користувачу унікальний код.

Якщо телефонного номера в базі стільникового оператора немає, месенджер повинен заборонити користувачу відправляти повідомлення.

Як відомо, в Росії SIM-картки продають лише за паспортом, тому де-факто це означає припинення анонімного користування месенджерами у цій країні.

Представники операторів МТС, «Білайн», «Мегафон», Tele2 вже заявили, що будуть виконувати нові вимоги. Представники Facebook Messenger, Whats App, Instagram і Viber ситуацію поки що не коментують.

Нагадаємо, документ про нові правила ідентифікації користувачів месенджерів у листопаді 2018 року підписав голова уряду РФ Дмитро Медведєв. Перед тим російська влада намагалася заблокувати месенджер Telegram, заявляючи, зокрема, про терористичну загрозу з боку сервісу.

Також раніше Роскомнагляд намагався заблокувати роботу Telegram. Відповідне рішення московський суд ухвалив 16 квітня. Telegram повідомляв, що розкриватиме дані за рішенням суду, але обіцяв не співпрацювати з російськими спецслужбами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду