detector.media
05.05.2019 14:00
У Росії з 5 травня заборонено анонімно використовувати месенджери
У Росії з 5 травня заборонено анонімно використовувати месенджери
З 5 травня у РФ діє правило ідентифікації користувачів месенджерів. Тепер, щоб користуватися сервісом, треба підтвердити номер телефону.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, відтепер месенджер буде направляти мобільному оператору запит, щоб дізнатися, чи є абонент у базі даних. На відповідь у оператора буде до 20 хвилин.

Після процедури ідентифікації в базу даних мобільних операторів внесуть інформацію про те, яким саме додатком користується їхній абонент. Месенджер також надасть користувачу унікальний код.

Якщо телефонного номера в базі стільникового оператора немає, месенджер повинен заборонити користувачу відправляти повідомлення.

Як відомо, в Росії SIM-картки продають лише за паспортом, тому де-факто це означає припинення анонімного користування месенджерами у цій країні.

Представники операторів МТС, «Білайн», «Мегафон», Tele2 вже заявили, що будуть виконувати нові вимоги. Представники Facebook Messenger, Whats App, Instagram і Viber ситуацію поки що не коментують.

Нагадаємо, документ про нові правила ідентифікації користувачів месенджерів у листопаді 2018 року підписав голова уряду РФ Дмитро Медведєв. Перед тим російська влада намагалася заблокувати месенджер Telegram, заявляючи, зокрема, про терористичну загрозу з боку сервісу.

Також раніше Роскомнагляд намагався заблокувати роботу Telegram. Відповідне рішення московський суд ухвалив 16 квітня. Telegram повідомляв, що розкриватиме дані за рішенням суду, але обіцяв не співпрацювати з російськими спецслужбами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY