У Чечні вийшов на свободу журналіст Жалауді Герієв

У Чечні вийшов на свободу журналіст Жалауді Герієв

2 Травня 2019
927
2 Травня 2019
13:47

У Чечні вийшов на свободу журналіст Жалауді Герієв

927
Кореспондента «Кавказького вузла» Жалауді Герієва 30 квітня звільнили з колонії в селі Чорнокозово в Чеченській республіці (Росія). Він повністю відбув покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.
У Чечні вийшов на свободу журналіст Жалауді Герієв
У Чечні вийшов на свободу журналіст Жалауді Герієв

Про це повідомляється на сайті «Кавказький вузол».

Жалауді Герієва зустріли родичі та друзі. Він сказав, що «почувається щасливим».

Як писав «Детектор медіа», у вересні 2016 року Жалауді Герієв був визнаний винним в зберіганні марихуани і засуджений до трьох років колонії. «Кавказький вузол» вважає справу стосовно Жалауді Геріева сфабрикованою, а звинувачення у вживанні наркотиків - надуманими. Правозахисний центр «Меморіал» визнав Геріева політв'язням. Переслідування Геріева засудили 14 правозахисних та журналістських організацій.

24 березня 2019 року стало відомо, що журналіста помістили на 15 діб у штрафний ізолятор через відмову виходити з камери, пов'язану з проблемами зі здоров'ям. Інформацію про покарання Герієва підтвердив його адвокат. 

Фото: «Кавказький вузол»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду