Понад сто зірок засудили бойкот «Євробачення-2019» в Ізраїлі

Понад сто зірок засудили бойкот «Євробачення-2019» в Ізраїлі

30 Квітня 2019
15143
30 Квітня 2019
12:38

Понад сто зірок засудили бойкот «Євробачення-2019» в Ізраїлі

15143
Лист проти бойкоту створила некомерційна організація Творче співтовариство миру (CCFP).
Понад сто зірок засудили бойкот «Євробачення-2019» в Ізраїлі
Понад сто зірок засудили бойкот «Євробачення-2019» в Ізраїлі

Як пише The Guardian, лист підписали британський актор Стівен Фрай (Stephen Fry), телеведуча і письменниця Шерон Осборн (Sharon Osbourne), сербська мисткиня Марина Абрамович, американський продюсер Скот Браун (Scooter Braun). Всього відкритий лист проти бойкоту підписали понад 100 селебріті. Цього року пісенний конкурс Євробачення має пройти у травні в Тель-Авіві.

 «Ми вважаємо, що рух за культурний бойкот є образою як для палестинців, так і для ізраїльтян, які працюють над просуванням миру шляхом компромісу, обміну та взаємного визнання. Хоча всі ми можемо мати різні думки щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту і найкращого шляху до миру, ми всі погоджуємося на те, що культурний бойкот не є відповіддю на ці виклики», — йдеться у заяві.

Цей лист створили як відповідь на рух «Бойкот, відчуження, санкції» (BDS), учасники якого вважають, що «Ізраїль безсоромно використовує Євробачення як частину своєї офіційної стратегії з відбілювання репутації та відвернення уваги від своїх військових злочинів проти палестинців».

Також у січні група відомих людей Великої Британії зверталася до ВВС з проханням не транслювати конкурс цього року. Серед них були: дизайнерка Вів'єн Вествуд, співаки Пітер Гебріел (Peter Gabriel) та Джордж Вотерс (Roger Waters), письменник Майк Лі (Mike Leigh) та інші.

У свою чергу, британський мовник відповів: «Пісенний конкурс Євробачення не є політичною подією і не підтримує жодного політичного послання чи кампанії. Конкурс завжди підтримував цінності дружби, включення, толерантності та різноманітності, і ми не вважаємо за доцільне використовувати участь у цій події ВВС у політичних цілях. Країна, яка проводить подію, визначається правилами самого конкурсу, а не ВВС».

Нагадаємо, нещодавно затвердили порядок виступів учасників «Євробачення-2019» у двох півфіналах конкурсу. Вони пройдуть 14 та 16 травня. Фінал відбудеться 18 травня.

Співачка Maruv, яка цього року перемогла а в українському національному відборі на «Євробачення-2019», не дійшла згоди з Національною суспільною телерадіокомпанією України і не підписала договір.

27 лютого у НСТУ заявили, що відмовляються від участі в «Євробаченні-2019». Причиною назвали те, що Maruv не погодилася підписати договір із НСТУ, а також фіналісти Freedom Jazz та Kazka, які посіли друге і третє місця на нацвідборі, також відмовилися поїхати на «Євробачення-2019». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15143
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду