Рух «Чесно» повідомив про приховану агітацію у «день тиші»

Рух «Чесно» повідомив про приховану агітацію у «день тиші»

20 Квітня 2019
2651
20 Квітня 2019
17:15

Рух «Чесно» повідомив про приховану агітацію у «день тиші»

2651
Формально зовнішня реклама без вихідних даних на білбордах, що за стилем нагадує агітацію кандидатів, не є порушенням виборчого законодавства.
Рух «Чесно» повідомив про приховану агітацію у «день тиші»
Рух «Чесно» повідомив про приховану агітацію у «день тиші»

Зовнішню рекламу, яка нагадує агітацію кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка, рух «Чесно» зафіксував у передвиборчий «день тиші» 20 квітня. Про це повідомляється на сайті організації.

Так, на вулицях Львова залишилася реклама з гаслом «Головне – не втратити країну!». Білборд нагадує агітацію Порошенка, а гасло є його передвиборчим слоганом.

Львів

Також можна зустріти борди «Зробимо їх разом», близькі за стилем до агітації Володимира Зеленського. Причому на білбордах використовується дата 31 березня, тобто цю рекламу ймовірно було розміщено та не знято перед першим туром виборів.

Львів

Луцьк

Луцьк

В Івано-Франківську, за повідомленням «Чесно», більшість тієї реклами, яку не прибрали перед «днем тиші», нагадує агітацію Порошенка.

Івано-Франківськ

Також є борди «Зустрінь весну без пороху!», які були використані ще напередодні першого туру. Як повідомляють на сайті руху, цей меседж був притаманний агітації екс-кандидата у президенти від партії «УКРОП» Олександра Шевченка, який у другому турі підтримав Зеленського.

Івано-Франківськ

Також у «Чесно» помітили, що з першого туру залишилась прихована агітація Юлії Тимошенко.

Львів

Нагадаємо, в Україні 20 квітня «день тиші» перед виборрами президента. Згідно закону «Про вибори президента України», передвиборна агітація закінчилась о 24-й годині останньої п’ятниці перед днем виборів, тобто 19 квітня.

Відповідно до закону сьогодні заборонено проводити масові заходи, організовані учасниками виборів або на їх підтримку, а також оприлюднювати в ЗМІ чи на вуличних носіях інформації заклики до голосування.

Також не можна оприлюднювати результати соціологічних опитувань щодо кандидатів у президенти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2651
Читайте також
19.04.2019 23:02
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 166
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ST
1804 дн. тому
Суд по зняттю Зеленського нагадує схему, яку любить використовувати Коломойський для рейдерства http://texty.org.ua/pg/news/editorial/read/93184/Sud_po_znattu_Zelenskogo_nagaduje_skhemu_jaku
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду