Юрист Коломойського погрожує «Схемам» судом

Юрист Коломойського погрожує «Схемам» судом

12 Квітня 2019
12214
12 Квітня 2019
18:33

Юрист Коломойського погрожує «Схемам» судом

12214
Андрій Богдан звинувачує журналістів-розслідувачів у брехні та спростовує інформацію про те, що відвідував РФ та Білорусь останні п’ять років.
Юрист Коломойського погрожує «Схемам» судом
Юрист Коломойського погрожує «Схемам» судом

Про це юрист олігарха Ігоря Коломойського та юридичний радник команди кандидата в президенти України Володимира Зеленського Андрій Богдан заявив на його сторінці у Фейсбуці.

«Внесений в чорний лист в Росії, – написав Андрій Богдан. – В Росію і Білорусію не можу заїхати навіть якби хотів».

Таким чином юрист відреагував на розслідування журналістів програми «Схеми: корупція в деталях», в якому повідомлялося, що Володимир Зеленський протягом двох останніх років щонайменше одинадцять разів літав до Женеви, у кожній другій поїздці – у супроводі Андрія Богдана.

Історія виправлень допису Андрія Богдана свідчить про те, що в першій редакції посту він дозволив собі назвати журналістів-розслідувачів «журна.люхами».

«Хочу повідомити, також що журналіст Максим Савчук подзвонии о пів на першу ночі з суботи на неділю, – повідомив далі у дописі Андрій Богдан. – Розмова, запис якої у мене є, з ним відбулась в неділю. Я пояснив йому, що їздив в Росію в квітні 2014 останній раз, в Білорусь жодного разу. Збрехали. Свідомо збрехали. Щоб показати зв’язки з Росією в період передвиборчої компанії.
Готуйтесь. До суду
».

Журналіст «Радіо Свобода» Максим Савчук на його сторінці у Фейсбуці виклав скріншоти допису Андрія Богдана в обох редакціях та звинуватив юриста у «поширенні відвертої неправди».

«Його слова легко перевірити і спростувати, – написав Максим Савчук, та навів по пунктах інформацію про перетини Андрієм Богданом кордону, про перельоти юриста до Москви та назад й про свою розмову з ним. – Сама розмова з ним відбулася у середу по обіді. Повідомлення адвокат отримав у середу о 00:14. Андрій Богдан написав дві відповіді, а потім їх чомусь повидаляв. Ніхто з редакції не спілкувався і не телефонував адвокату "о пів на першу ночі з суботи на неділю».

Фото: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12214
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду