The Guardian маркуватиме старі матеріали в соцмережах

The Guardian маркуватиме старі матеріали в соцмережах

4 Квітня 2019
1009
4 Квітня 2019
17:10

The Guardian маркуватиме старі матеріали в соцмережах

1009
Матеріали британського видання The Guardian, що мають термін давності від одного року, будуть маркувати в соціальних мережах для запобігання дезінформації.
The Guardian маркуватиме старі матеріали в соцмережах
The Guardian маркуватиме старі матеріали в соцмережах

Про це пише ВВС.

Повідомляється, що деякі групи в соцмережах інколи розповсюджують старі новини The Guardian, щоб просувати вигідний їм порядок денний. Тому видання буде маркувати матеріали, що розміщено у Facebook, Twitter і WhatsApp, і які було опубліковано більше 12 місяців тому, аби запобігти дезінформації.

У повідомленні йдеться, що більшість соціальних мереж і пошукових систем не відображають при поширенні дату і час публікації того чи іншого допису, а лише катинку, заголовок та короткий опис з оригінального сайту. Тому старі матеріали можна використати у власних інтересах.

«Ми віримо, що ці кроки ускладнять використання нашої журналістської роботи в неправильних цілях», – прокоментував Кріс Моран з Guardian.

BBC пише, що зв'язалася з Facebook і Twitter та запитала, чому на поширених матеріалах не відображується дата публікації. Facebook відмовився коментувати ініціативу Guardian, але заявив, що має незалежних партнерів з перевірки фактів, що переглядають статті, фотографії та відео на 24 мовах. Twitter від коментарів відмовився.

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду