detector.media
04.04.2019 17:10
The Guardian маркуватиме старі матеріали в соцмережах
The Guardian маркуватиме старі матеріали в соцмережах
Матеріали британського видання The Guardian, що мають термін давності від одного року, будуть маркувати в соціальних мережах для запобігання дезінформації.

Про це пише ВВС.

Повідомляється, що деякі групи в соцмережах інколи розповсюджують старі новини The Guardian, щоб просувати вигідний їм порядок денний. Тому видання буде маркувати матеріали, що розміщено у Facebook, Twitter і WhatsApp, і які було опубліковано більше 12 місяців тому, аби запобігти дезінформації.

У повідомленні йдеться, що більшість соціальних мереж і пошукових систем не відображають при поширенні дату і час публікації того чи іншого допису, а лише катинку, заголовок та короткий опис з оригінального сайту. Тому старі матеріали можна використати у власних інтересах.

«Ми віримо, що ці кроки ускладнять використання нашої журналістської роботи в неправильних цілях», – прокоментував Кріс Моран з Guardian.

BBC пише, що зв'язалася з Facebook і Twitter та запитала, чому на поширених матеріалах не відображується дата публікації. Facebook відмовився коментувати ініціативу Guardian, але заявив, що має незалежних партнерів з перевірки фактів, що переглядають статті, фотографії та відео на 24 мовах. Twitter від коментарів відмовився.

Фото: ВВС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY