Нацрада аналізує запис інтерв’ю Азарова на каналі «112 Україна»

Нацрада аналізує запис інтерв’ю Азарова на каналі «112 Україна»

18 Лютого 2019
5154
18 Лютого 2019
14:02

Нацрада аналізує запис інтерв’ю Азарова на каналі «112 Україна»

5154
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення аналізує запис інтерв’ю екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова в програмі «Велике інтерв’ю» на каналі «112 Україна». У разі виявлення порушення законодавства може бути призначено позапланову перевірку каналу.
Нацрада аналізує запис інтерв’ю Азарова на каналі «112 Україна»
Нацрада аналізує запис інтерв’ю Азарова на каналі «112 Україна»

Про це у відповідь на запит «Детектора медіа» повідомив член Нацради Сергій Костинський.

«Матеріал записано, зараз аналізується відповідним управлінням. Як тільки отримаємо результати аналізу цього цього інтерв'ю – ухвалимо відповідне рішення. Звісно, якщо апарат вбачатиме ознаки порушення законодавства, пропонуватиму призначення перевірки з голосу – на найближчому засіданні», - сказав він.

Нагадаємо, 16 лютого в ефірі каналу «112 Україна» вийшла програма «Велике інтерв’ю», гостем якої був колишній прем’єр-міністр Микола Азаров.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко на своїй твітер-сторінці висловив обурення цим фактом. «Реваншисти нахабніють. 112 канал, як нічого і не було, транслює інтерв`ю із бєглим Азаровим, який не розказує, як вони запросили російські війська для окупації України, а учить нас жить, розвалившись у кріслі. Була ж Постанова ВР по 112-му. Виконати її може тільки Нацрада з питань ТБ», – написав він.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Свої пропозиції парламент скерував до Ради національної безпеки та оборони України, яка може розглянути їх і винести своє рішення про санкції, яке далі вводиться в дію указом Президента України. Однак РНБО досі не запровадила санкцій щодо цих каналів. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду