Дипломат Дмитро Кулеба написав книжку про інформаційну безпеку та критичне мислення

Дипломат Дмитро Кулеба написав книжку про інформаційну безпеку та критичне мислення

12 Лютого 2019
2872
12 Лютого 2019
15:21

Дипломат Дмитро Кулеба написав книжку про інформаційну безпеку та критичне мислення

2872
Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба написав книжку про поведінку в інформаційному просторі та роботу з комунікаціями в Україні.
Дипломат Дмитро Кулеба написав книжку про інформаційну безпеку та критичне мислення
Дипломат Дмитро Кулеба написав книжку про інформаційну безпеку та критичне мислення

Книгу під назвою «Війна за реальність: як перемагати у світі фейків, правд і спільнот» випустило видавництво «Книголав». Видавці позиціонують її як своєрідний посібник із захисту персональних даних, розвитку критичного мислення та протидії маніпуляціям в епоху масової інтернетизації та діджиталізації.

Як зазначено в прес-релізі видавництва, основним поштовхом автора до написання книжки була анексія Криму та початок збройної агресії зі сторони Росії, адже дезінформація та маніпуляції, які поширюються за допомогою інтернету стали невід’ємною частиною цієї війни. Й українське суспільство виявилося не готовим захищати свій інформаційний простір.

Орієнтуючись на приклади з України, інших країн та досвід компаній, автор проаналізував, як відбувається війна за реальність, і виокремив п’ять правил, які допоможуть у ній перемогти.

«Телебачення, соцмережі, онлайн-платформи і спільноти, реклама, блогери, фейки і декілька версій правди на будь-яку тему – все це оточує кожного з нас щохвилини. З усіх боків різні сили воюють за те, щоб вплинути на наше сприйняття реальності та схилити нас на свій бік. Ми й самі постійно, іноді несвідомо, воюємо. Книжка саме про те, як перемагати у цій війні за реальність. Читайте, якщо хочете знайти точку опори у вселенському інформаційному потопі, зрозуміти, як налаштована машина комунікативної війни і не дозволяти іншим маніпулювати вашими емоціями, переконаннями і вибором», – розповідає Дмитро Кулеба.

«Інтернет, безумовно, давно захопив світ і дозволяє не  лише заводити близьких друзів, але й створювати безліч можливостей для ворогів. Соціальні мережі та онлайн-спільноти можуть стати для нас лабіринтом з неправд, маніпуляцій, чужих домислів, вигаданих зрад і несправжніх перемог та створити хибну реальність. Книжка Дмитра саме про те, як розібратись з цією новою частиною нашого життя, та що робити, аби не загубитись у вирі інформації та не дозволити  ввести себе  в оману. Мені здається, нам дуже важливо мати такий «посібник» з інформаційної безпеки, написаний простою та зрозумілою для всіх мовою», – зазначає співзасновниця видавництва «Книголав» Світлана Павелецька.

Книга розрахована не лише на медійників і комунікаторів, а й усіх, хто має сторінку в Facebook, любить читати Twitter, дізнається новини з сайтів інформагентств та використовує інтернет не лише для того, щоб подивитися смішні ролики.

«Як вижити і не з’їхати з глузду в епоху fake news, твіттеру Трампа, російської пропаганди та дискусій про захист персональних даних? Дмитро Кулеба знає відповідь і дає практичні й точні поради. Ця книжка буде однаково цікава як простим споживачам новин, так і професіоналам комунікацій», – анонсує Севгіль Мусаєва, головна редакторка інтернет-видання «Українська правда».

Книга «Війна за реальність: Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот» з’явиться на полицях книжкових магазинів на початку березня. 20 гривень з кожного проданого примірника будуть перераховані на потреби фонду «Повернись живим».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2872
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду