Франція оштрафувала Google на 50 млн євро

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро

21 Січня 2019
1102
21 Січня 2019
20:05

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро

1102
Національна комісія Франції з інформатики та свобод (CNIL) оштрафувала американську IT-компанію Google на 50 млн євро за нездатність надати прозору та легкодоступну інформацію про політику отримання згоди на обробку даних.
Франція оштрафувала Google на 50 млн євро
Франція оштрафувала Google на 50 млн євро

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на The Local.
 
Так, CNIL заявила, що Google ускладнив користувачам управління налаштуваннями щодо можливості використання їхньої особистої інформації, зокрема, для цільової реклами.

«Люди очікують від нас високих стандартів прозорості та контролю. Ми глибоко прагнемо дотримуватися цих очікувань і вимог. Ми вивчаємо рішення для визначення наступних кроків», - зазначив представник Google.

Як відомо, у травні 2018 року в Євросоюзі набрали чинності нові положення про захист даних, у тому числі про «право на забуття». Це означає, що Facebook, Google, Twitter та інші великі компанії зобов'язані видалити акаунт і особисті дані користувача за першим запитом. Крім того, компанії не мають права передавати персональні дані користувачів до країн, де рівень захисту нижчий, ніж в ЄС.

На компанії з європейськими представництвами накладається низка обмежень. Їм не можна обмінюватися даними з іншими підрозділами, якщо не дотримуються правила щодо захисту даних. Також не можна передавати інформацію владі США та інших країн.

Раніше повідомлялось, що у Франції до кінця лютого розглянуть законопроект щодо оподаткування Google, Amazon, Facebook та Apple.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1102
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду