detector.media
21.01.2019 20:05
Франція оштрафувала Google на 50 млн євро
Франція оштрафувала Google на 50 млн євро
Національна комісія Франції з інформатики та свобод (CNIL) оштрафувала американську IT-компанію Google на 50 млн євро за нездатність надати прозору та легкодоступну інформацію про політику отримання згоди на обробку даних.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на The Local.
 
Так, CNIL заявила, що Google ускладнив користувачам управління налаштуваннями щодо можливості використання їхньої особистої інформації, зокрема, для цільової реклами.

«Люди очікують від нас високих стандартів прозорості та контролю. Ми глибоко прагнемо дотримуватися цих очікувань і вимог. Ми вивчаємо рішення для визначення наступних кроків», - зазначив представник Google.

Як відомо, у травні 2018 року в Євросоюзі набрали чинності нові положення про захист даних, у тому числі про «право на забуття». Це означає, що Facebook, Google, Twitter та інші великі компанії зобов'язані видалити акаунт і особисті дані користувача за першим запитом. Крім того, компанії не мають права передавати персональні дані користувачів до країн, де рівень захисту нижчий, ніж в ЄС.

На компанії з європейськими представництвами накладається низка обмежень. Їм не можна обмінюватися даними з іншими підрозділами, якщо не дотримуються правила щодо захисту даних. Також не можна передавати інформацію владі США та інших країн.

Раніше повідомлялось, що у Франції до кінця лютого розглянуть законопроект щодо оподаткування Google, Amazon, Facebook та Apple.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY