Держкомтелерадіо оприлюднив результати моніторінгу сайтів виконавчої влади за друге півріччя 2018 року

Держкомтелерадіо оприлюднив результати моніторінгу сайтів виконавчої влади за друге півріччя 2018 року

11 Січня 2019
1162
11 Січня 2019
18:22

Держкомтелерадіо оприлюднив результати моніторінгу сайтів виконавчої влади за друге півріччя 2018 року

1162
Держкомтелерадіо моніторив інформаційне наповнення офіційних сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади у другому півріччі 2018 року.
Держкомтелерадіо оприлюднив результати моніторінгу сайтів виконавчої влади за друге півріччя 2018 року
Держкомтелерадіо оприлюднив результати моніторінгу сайтів виконавчої влади за друге півріччя 2018 року

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Так, серед 64 центральних органів виконавчої влади лідерами стали Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Міністерство інформаційної політики України, Державна служба України з питань праці, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Адміністрація Державної прикордонної служби України. Вони, за даними Держкометелерадіо, мають максимальний показник інформаційної прозорості - 100%. 

Водночас найменше значення показника інформаційної прозорості має веб-сайт Національної служби здоров’я України - 47,14%.

Повідомляється, що кращими серед 25 сайтів обласних та Київської міської державних адміністрацій визнано сайти Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Рівненської, Херсонської, Чернігівської обласних держадміністрацій. Усі вони мають найвищі показники інформаційної прозорості.

«Значну динаміку зростання інформаційної прозорості серед центральних органів виконавчої влади продемонстрували Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Національна поліція України, Державна міграційна служба України, Міністерство освіти і науки України, Державне агентство з питань електронного урядування України та Міністерство культури України, а серед місцевих органів виконавчої влади – Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська, Луганська, Волинська  Кіровоградська та Чернівецька обласні держадміністрації», - зазначають у прес-службі Держкомтелерадіо.

Таке зростання обумовлено насамперед реалізованими заходами для адаптації сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху. Станом на 22 грудня 2018 року повністю виконали вимоги нормативно-правових актів щодо забезпечення доступності інформації для користувачів з порушеннями зору та слуху 47% центральних органів виконавчої влади та 76% місцевих органів виконавчої влади.

Часткову адаптацію власних сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху здійснили 11% центральних та 12% місцевих органів виконавчої влади.

Нагадаємо, що моніторинг здійснюється кожні півроку на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади» та згідно з Порядком проведення Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб- сайтів органів виконавчої влади, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 08.06.2015 № 118, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 759/27204. Мета моніторингу - оцінити рівень інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на веб-сайтах.

Із результатами моніторингу можна ознайомитись на офіційному сайті Держкомтелерадіо у розділі «Моніторинг веб-сайтів ОВВ». Черговий моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади Держкомтелерадіо проведе протягом квітня – червня 2019 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1162
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду