Румунія відхилила запит на екстрадицію турецького журналіста

Румунія відхилила запит на екстрадицію турецького журналіста

14 Грудня 2018
947
14 Грудня 2018
15:04

Румунія відхилила запит на екстрадицію турецького журналіста

947
Румунський апеляційний суд відхилив запит Туреччини про видачу турецького журналіста Каміля Деміркая, якого Анкара звинувачує в тероризмі.
Румунія відхилила запит на екстрадицію турецького журналіста
Румунія відхилила запит на екстрадицію турецького журналіста

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Associated Press.

Туреччина хоче судити Деміркая за зв’язки з проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого турецького влада звинувачує в організації спроби державного перевороту 2016 року.

14 грудня Апеляційний суд оголосив своє рішення після 15 хвилин обговорення. Обґрунтування рішення будуть опубліковані пізніше.

Каміля Деміркая затримали в Румунії 5 грудня після того, як Туреччина подала запит про видачу його «за те, що він є членом кримінально-терористичної групи».

Журналіст заперечує ці звинувачення. Він сказав, що виступає проти цього запиту, оскільки «справедливість в Туреччині не функціонує».

Нагадаємо, 12 липня спецслужби Туреччини вивезли з України журналіста Юсуфа Інана, якого звинувачують у членстві в терористичній організації Фетуллаха Ґюлена

У липні 2018 року казахська журналістка Жанари Ахмет, яка намагається отримати в Україні статус біженця, також заявила про спробу її викрадення в місті Києві.

5 березня 2018 року особи в цивільному, що представилися співробітниками української поліції, намагалися викрасти азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнлі з квартири, яку він орендував тоді в Києві.

 

Фото з сайту - news.yahoo.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду