У світі ув’язнено 251 журналіста за професійну діяльність – CPJ

У світі ув’язнено 251 журналіста за професійну діяльність – CPJ

13 Грудня 2018
1525
13 Грудня 2018
12:03

У світі ув’язнено 251 журналіста за професійну діяльність – CPJ

1525
У переліку згадані лише ті журналісти, які відбувають ув'язнення в державних в'язницях, до нього не включені ті, хто зникли або утримуються неурядовими угрупованнями.
У світі ув’язнено 251 журналіста за професійну діяльність – CPJ
У світі ув’язнено 251 журналіста за професійну діяльність – CPJ

Про це повідомляє Комітет із захисту журналістів (CPJ).

Організація вважає, що авторитарні режими все частіше використовують тюремне ув'язнення для придушення інакомислення.

70% журналістів із переліку були ув'язнені за звинуваченнями в антидержавній діяльності, 28% звинувачені в розповсюдженні «неправдивих новин».

Китай, Єгипет і Саудівська Аравія ув'язнили більше журналістів, ніж минулого року, а Туреччина залишається «головним тюремником» у світі третій рік поспіль. Там щонайменше 68 журналістів цього року відбували тюремне покарання через виконання своїх професійних обов’язків.

Збільшилася кількість ув’язнених журналісток. Так, за гратами перебуває 33 журналістки, четверо з яких висвітлювали питання прав жінок у Саудівській Аравії.

«Жахлива глобальна атака на журналістів, що посилилася за останні кілька років, не подає жодних ознак ослаблення, - вважає виконавчий директор Комітету із захисту журналістів Джоел Саймон. - Тиранам, які використовують тюремне ув'язнення для введення цензури, така поведінка не має сходити з рук».

Комітет захисту журналістів фіксує тюремну статистику станом на 00:01 годин 1 грудня 2018 року. Вона не включає дані про багатьох журналістів, яких саджали до в'язниць і випускали на волю упродовж року. Більш детальну інформацію можна знайти в розділі про методологію.

Звіт английскоюарабскоюіспанскоюкитайскоюпортугальськоюросійськоютурецькою та французькою мовами.

Фото: сайт cpj.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1525
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду